До 12 червня – реєстрація на семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

7 Червня 2017
699
7 Червня 2017
15:13

До 12 червня – реєстрація на семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

699
15-16 червня 2017 року у приміщенні Національного університету «Одеська юридична академія» (м. Одеса, Фонтанська дорога, 23) відбудеться навчальний семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності», який є другим із серії семінарів для працівників правоохоронних органів, суддівського корпусу, журналістів та представників громадянського суспільства.
До 12 червня – реєстрація на семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

Захід відкриватимуть:

  • Мортен Енберг (Mårten Ehnberg), Голова Офісу Ради Європи в України;
  • Жученко Олег Дем’янович, прокурор Одеської області, старший радник юстиції;
  • Представник ГУ Національної поліції в Одеській області (tbc);
  • Представник Національного університету «Одеська юридична академія» (tbc).

Метою семінару є підвищення обізнаності представників правоохоронних органів та суддівського корпусу щодо змін у кримінальному та кримінально-процесуальному законодавстві та вдосконалення навичок застосування законодавства щодо захисту професійної діяльності журналістів в Україні. Семінар також буде корисним для журналістів, оскільки темі налагодження ефективних комунікаційних механізмів між представниками ЗМІ та працівниками правоохоронних органів буде приділено багато уваги.

Під час семінару близько 200 представників Національної поліції, прокуратур, суддів, а також  представники громадських організацій та журналісти заслухають презентації ключових національних і міжнародних експертів. Серед тренерів-лекторів: міжнародні експерти Ради Європи, українські медіа-юристи,  представники Генеральної Прокуратури, викладачі Національного університету «Одеська юридична академія» та медіа-експерти спеціалізованих громадських організацій.

Організаторами заходу є Адміністрація Президента України, Генеральна Прокуратура України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Національний університет «Одеська юридична академія», проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні», а також ГО «Інститут масової інформації». Аналогічні навчальні семінари планується провести у інших регіонах України до кінця 2017 року.

Якщо ви зацікавлені взяти участь у заході як учасник семінару або як акредитований ЗМІ, просимо заповнити форму до 12.00 12 червня 2017 року. Підтвердження реєстрації буде надіслане 12 червня 2017 після 18.00 на електронну пошту, вказану під час реєстрації.         

Довідкова інформація:

За даними ГО «Інституту масової інформації», у минулому році зареєстровано одне вбивство журналіста, одне викрадення, 30 випадків нападів та побиття представників ЗМІ, 108 випадків перешкоджань діяльності журналістів, 43 випадків погрожування та залякування, 30 випадків обмеження доступу журналістів до інформації та 7 випадків застосування цензури. Водночас, протягом  2016 року правоохоронні органи направили до суду лише 31 обвинувальний акт щодо злочинів, скоєних відносно журналістів.

             Проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні» має на меті зміцнити роль медіа та Суспільного мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в суспільстві. Проект впроваджується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду