11 травня в Одесі КЖЕ проведе дискусію щодо застосування етичних стандартів та ролі саморегуляціних інститутів в умовах конфлікту

10 Травня 2017
611
10 Травня 2017
09:40

11 травня в Одесі КЖЕ проведе дискусію щодо застосування етичних стандартів та ролі саморегуляціних інститутів в умовах конфлікту

611
Спільно із Координатором Проектів ОБСЄ в Україні, Комісія Журналістської Етики ініціює серію регіональних обговорень, до яких планується долучити практикуючих журналістів, представників академічних кіл, студентів факультетів журналістики та представників громадянського суспільства.
11 травня в Одесі КЖЕ проведе дискусію щодо застосування етичних стандартів та ролі саморегуляціних інститутів в умовах конфлікту

Від початку збройного протистояння на сході нашої держави й до сьогодні тривають дискусії між медійниками щодо застосування журналістських стандартів в умовах збройного протистояння та нового інформаційного ландшафту – і єдиного рішення так і немає. Що має перевагу: патріотизм та громадянська позиція, чи професіоналізм та стандарти? Чи може журналіст виступати модератором діалогу та формувати суспільний дискурс? Як та в якому обсязі писати на чутливі теми? Як працювати із групами що постраждали внаслідок конфлікту? Єдиного рішення немає, а емоційні обговорення етичних питань у соцмережах не сприяють консолідації журналістської спільноти.

Мета дискусій – обговорити чутливі кейси етичного характеру, що виникають на регіональному рівні та роль саморегуляційних механізмів у їх розв’язанні, напрацювати рекомендації для викладачів щодо викладання етичного висвітлення конфліктів студентам факультетів журналістики.

Запрошуємо журналістів та представників громадянського суспільства м. Одеси взяти участь у першому з обговорень, яке відбудеться 11 травня о 10:00 в Національному університеті "Одеська юридична академія" (м. Одеса, Фонтанська дорога, 23). Форма реєстрації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
КЖЕ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду