До 31 травня – прийом заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела

До 31 травня – прийом заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела

3 Травня 2017
866
3 Травня 2017
14:57

До 31 травня – прийом заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела

866
Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС) оголошує про початок прийому заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2017-2018 академічний рік.
До 31 травня – прийом заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела
До 31 травня – прийом заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела

Заявки на конкурс прийматимуть до 31 травня 2017 року на електронну пошту havelfellowship@rferl.org. Заявка складається з даних про учасника, мотиваційного листа, зразків робіт, двох рекомендаційних листів, резюме, «Листа Вацлаву Гавелу», а також копії сертифікату про знання англійської мови (необовʼязково).

Взяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови. Стипендіати, які пройдуть відбір, матимуть нагоду стажуватися у редакціях головного офісу РВЄ/РС у Празі, співпрацюючи з досвідченими журналістами. Стажування триватиме з 1 листопада 2017-го до 30 червня 2016 року.

Мета стипендії імені Вацлава Гавела – підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму. «Стимулом до створення програми стала віра колишнього президента Чехії Вацлава Гавела у роль журналістики як трансформатора репресивних режимів», – зазначають ініціатори премії.

У 2013-2014 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України стала Наталія Седлецька – український журналіст-розслідувач, учасниця ініціативи YanukovychLeaks, з 2014 року – ведуча програми Радіо Свобода «Схеми».

У 2014-2015 роках стипендіатом стала Ольга Мальчевська, яка з 2010 року працювала на «ТСН», до цього – на «5-му каналі», телеканалі «Україна» і «Новому каналі».

У 2015-2016-му стипендіаткою від України стала кримчанка Сафіє Абляєва, яка працювала на кримськотатарському телеканалі ATR.

Конкурс Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2016-2017 академічний рік з України виграла Ярослава Куцай, яка цікавиться передовсім питаннями довкілля і природокористування, є автором низки статей для українського National Geographic. Із 2014 по 2016 жила у Рейк’явіку і співпрацювала як позаштатний кореспондент з українськими ЗМІ й англомовними ісландськими журналами Iceland Review, Iceland Magazine і HA Magazine.

Стипендія імені Вацлава Гавела – це спільна ініціатива РВЄ/РС і Міністерства закордонних справ Чехії, за підтримки Prague Freedom Foundation і Dagmar and Vaclav Havel Foundation VIZE97.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
"Радіо Свобода"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду