Колегія Держкомтелерадіо підбила підсумки виконання наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання у 2016 році

4 Квітня 2017
634
4 Квітня 2017
16:38

Колегія Держкомтелерадіо підбила підсумки виконання наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання у 2016 році

634
Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 4 квітня 2017 року підбила підсумки виконання наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності та фінансової підтримки розвитку наукової інфраструктури у 2016 році.
Колегія Держкомтелерадіо підбила підсумки виконання наукових робіт у  сфері ЗМІ та книговидання у 2016 році

На думку колегії, виконання робіт науковими установами у минулому році забезпечено у повному обсязі відповідно до календарних планів та технічних завдань.

Зокрема, у 2016 році виконано 4 наукові роботи за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури». Державним бюджетом України на 2016 рік для виконання зазначеної програми було передбачено видатки у сумі 7 267,6 тис. гривень.

Так, Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова» у минулому році виконано 2 наукові роботи на суму 4 723,9 тис. грн: «Розроблення і комплексний аналіз адміністративних даних випуску видань України у 2015 – 2016 рр. та формування електронних довідково-інформаційних ресурсів» та «Розроблення баз даних державної бібліографічної реєстрації обов’язкового примірника документів України 2015 – 2016 рр. та ретроспективного фонду періодики 1958 р., образотворчих і картографічних видань 1947 – 1948 рр., аркушевих видань 1921 р.».

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» виконала дві теми на суму 2 540,3 тис. грн. За першою темою науковою установою розроблено концепцію науково-інформаційного наповнення та формування бібліографічної бази 2 і 3 томів Великої української енциклопедії (ВУЕ); сформовано і оновлено словник ВУЕ; розроблено інструментарій енциклопедії; здійснено науково-інформаційне наповнення енциклопедичного видання,що є базовими складовими концепції ВУЕ.  Крім того, підготовлено та видано перший том «Великої української енциклопедії», до якого увійшли гасла на літеру «А – Акц», а також підготовлено та видано окремими книгами тематичні словники.

За другою темою Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» розробила концептуальні засади формування змiстової складової електронної версiї (порталу) ВУЕ; підготовила звіт про аналіз теоретико-методологічних підходів щодо формування змiстової складової електронної версiї (порталу) ВУЕ; базову версію енциклопедичного порталу (де відображено всі гасла від літери «А» до «Я»). Також науковці «Енциклопедичного видавництва» розробили інструкції, довідки, методичні рекомендації для оптимізації роботи з підготовки ВУЕ. Здійснюється робота з формування розширеної версії енциклопедичного порталу ВУЕ та його програмного забезпечення.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба Держкомтелерадіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду