Відбулася презентація проекту «НАТО Радіомарафон» в Дніпрі

29 Березня 2017
650
29 Березня 2017
19:51

Відбулася презентація проекту «НАТО Радіомарафон» в Дніпрі

650
28 березня, в м. Дніпро відбулась презентація просвітницького медійного проекту «НАТО Радіомарафон», участь у якій взяв перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.
Відбулася презентація проекту «НАТО Радіомарафон» в Дніпрі

Метою проекту є донесення до простих українців суті стратегічних завдань військово-політичного блоку і розвінчання міфів про нього. Організатори проекту - Центр Інформації та Документації НАТО, всеукраїнська радіостанція «Наше радіо» і ресурсний центр «Гурт».

Богдан Червак розповів учасникам презентації про підготовлену Урядом та затверджену Указом Президента України Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на 2017-2020 роки. Проект Концепції був розроблений Держкомтелерадіо. Основною її метою є підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО, як до інституції, що відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки.

Богдан Червак зазначив, що основна відмінність Концепції на 2017-2020 роки від минулих подібних програм у тому, що попередні ставили за мету ознайомити українців з НАТО, і українці самі мали зробити висновок, добре це для України чи ні. «Тепер же ми інформуватимемо українців під кутом зору не доцільності, а необхідності вступу України до НАТО, бо це гарантуватиме Україні не тільки військову, а й інформаційну, економічну і політичну безпеку», - підкреслив Богдан Червак.

Під час презентації проекту «НАТО Радіомарафон» йшлося про необхідність донести українському суспільству знання про принципи діяльності НАТО, досягти розуміння  необхідності інтеграції в систему євроатлантичної безпеки в майбутньому. Започаткований радіо марафон, наголошували його учасники, є доступним способом розповісти про країни НАТО українцям, розвінчавши міф про те, що вступ до блоку  для нас є неможливим.  

«На сьогоднішній день в Україні є безліч стереотипів про НАТО і діяльність Альянсу. Наше завдання - показати людське обличчя країн НАТО, показати їх такими, якими вони є», - підкреслила заступник директора центру інформації і документації НАТО Вікторія Цієменіте.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба Держкомтелерадіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду