У Києві нагородили найкращу соцрекламу

28 Березня 2017
1248
28 Березня 2017
11:01

У Києві нагородили найкращу соцрекламу

1248
Днями в американському культурному центрі America House Kyiv нагородили найкращу соціальну рекламу про дискримінацію на роботі — переможців конкурсу «Дискримінація не працює» від Molodiya Festival і партнерів. У конкурсі соцреклами взяли участь 63 продакшени, у шорт-лист потрапило 11 робіт.
У Києві нагородили найкращу соцрекламу

Конкурсні роботи розповідають про дискримінацію на роботі: як її «побачити» та якими інструментами з нею боротись.

Перемогу отримав ролик «Дзвінки»  Ігора Димарського та Лії Саджая:

https://goo.gl/Pv2kZR

Автори, рекламісти з 12-річним досвідом, обрали одну з найменш розкритих тем — різницю оплати чоловічої та жіночої праці в Україні.

 «Ми прекрасно розуміли, що інші учасники братимуть в основу своїх сюжетів. Тому і спробували знайти щось маловідоме, як, наприклад, різницю в оплаті праці. Метою нашого ролика було дати можливість глядачу зрозуміти проблему самому. Якщо ми вкладатимемо йому думки в голову — результату не буде», — каже Ігор.

Легкий ролик, вважають автори, має більше шансів достукатись до глядача.

 «Щодо виконання: ми ж модні, тому вирішили зробити пранк. Очікуємо, що людям буде легко дивитися цей ролик, оскільки він не напружує. Але в результаті вони таки замисляться, що різниця у зарплатах така ж абсурдна, як і різниця у цінах на однакові товари», — пояснює Лія.

«Робота наслідує гучні кампанії минулих років — Like a girl тощо, але робить це нечисто у виконанні. Однак не можна не відзначити розуміння авторами необхідності шукати інсайти в полях, в реальних ситуаціях. Це правильний вектор», — зазначив один із журі конкурсу Олександр Смірнов, креативний директор Tabasco.

Організатори і партнери конкурсу: Кампанія проти дискримінації, Проект «Без Кордонів», фестиваль соціальної реклами Molodiya Festival, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, ГО «Трудові ініціативи», Міжнародний фонд «Відродження», Sigrid Rausing Trust, Коаліція з протидії дискримінації в Україні. Призовий фонд конкурсу — 80 000 грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду