27 березня в Києві відкриють меморіальні дошки акторам Бориславу Брондукову та Маргариті Кринициній

27 березня в Києві відкриють меморіальні дошки акторам Бориславу Брондукову та Маргариті Кринициній

24 Березня 2017
1579
24 Березня 2017
12:27

27 березня в Києві відкриють меморіальні дошки акторам Бориславу Брондукову та Маргариті Кринициній

1579
У понеділок, 27 березня, о 12:00 відбудеться відкриття меморіальних дощок артистам Маргариті Кринициній яка зіграла народну улюбленицю Проню Прокопівну, і Борислава Брондукова, відомого завдяки фільмам «Афоня», «Осінній марафон», «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона» та іншим.
27 березня в Києві відкриють меморіальні дошки акторам Бориславу Брондукову та Маргариті Кринициній
27 березня в Києві відкриють меморіальні дошки акторам Бориславу Брондукову та Маргариті Кринициній

Захід відбудеться за адресою: м.Київ, бульвар Амвросія Бучми, 8 (масив «Березняки»).

Саме у цьому будинку свого часу жили відомі актори: Маргарита Криницина – з 1970 року і до самої смерті у 2005 році, Борислав Брондуков – з 1970 до 1985 року. Жителі будинку пишаються історією свого житла та відомими сусідами і знаходять можливість розповісти про це гостям.

Подія приурочена до Міжнародного дня театру. Адже одна з кращих театральних робіт Маргарити Василівни принесла великий успіх акторці – роль Аеліти у виставі «Приємна жінка із квіткою і вікнами на північ» (реж. Е. Радзинський) у Театрі-студії кіноактора у Києві. А Борислав Брондуков, працюючи на заводі «Арсенал», грав у народному театрі, де його і помітив ректор Театрального інституту ім. І.Карпенко-Карого Микола Задніпровський та запросив Борислава Миколайовича вступити до інституту.

Ініціатива належить депутатам мікрорайону Березняки, де власне і розташований будинок, Андрію Страннікову та Віталію Рослякову.

«Під час одного з інтерв’ю, у розмові з журналістами донька кіноакторки Алла Суріна-Криницина, яка пішла по стопах батька і стала сценаристом та кінорежисером фільмів, зізналась, що має мрію розмістити меморіальну дошку на честь своєї мами на фасаді будинку, де вона проживала, – зауважив Андрій Странніков, депутат Київської міської ради, автор ініціативи. – Крім того, до нас, як до депутатів Київради, на особистих прийомах часто звертались мешканці масиву з проханням увічнити пам’ять про видатних березняківців. Тож у нас виникло бажання реалізувати цю ідею і здійснити їх маленьку мрію. Важливо зберігати історію для нащадків та пам’ять про видатних людей, які прославляють не тільки мікрорайон, а всю Україну».

Рішення щодо розміщення меморіальних дощок видатним кіноакторам було одноголосно схвалено 19 вересня 2016 року на засіданні комісії з питань встановлення пам'ятних знаків.

«Варто зауважити, що виготовлення та розміщення меморіальних дощок здійснюється за позабюджетні кошти – відзначив співавтор проекту, депутат Київради Віталій Росляков. – У цей непростий час, коли на Сході нашої держави має місце збройне протистояння, важливо не забувати також і про культуру, приділяти увагу та віддавати належне пам'яті, визначним постатям сучасності, які стали відомими далеко за межами нашого мікрорайону та країни в цілому і якими ми неймовірно пишаємось!».

У відкритті візьмуть участь:

  • Ганна Вікторівна Старостенко, заступник голови Київської міської державної адміністрації;
  • Віталій Росляков, депутат Київської міської ради, співавтор ініціативи;
  • Донька Маргарити Кринициної - сценарист, кінорежисер Алла Суріна-Криницина;
  • Дружина та сини Борислава Брондукова - Катерина Брондукова, Костянтин та Богдан Брондукови;
  • Кіностудія імені Олександра Довженка;
  • Кіностудія FILM.UA;
  • Депутати Київради;
  • Громадські активісти.

Також на урочистому відкритті виступлять вихованці Студії естетичного розвитку та Гуртка театрального мистецтва Спеціалізованої школи № 327 1-го ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов.

Контакти для акредитації: Людмила Гавриш, (096) 789-41-94, lgavrysh@film.ua.

На фото – Борислав Брондуков

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1579
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду