Колишній «регіонал» купив 9,5% телеканалу Tonis

Колишній «регіонал» купив 9,5% телеканалу Tonis

22 Березня 2017
1444
22 Березня 2017
12:40

Колишній «регіонал» купив 9,5% телеканалу Tonis

Громадське радіо
1444
20 березня на прес-конференції стало відомо, що Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу . 80% статутного фонду компанії залишається у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”»
Колишній «регіонал» купив 9,5% телеканалу Tonis
Колишній «регіонал» купив 9,5% телеканалу Tonis

На прес-конференції нам сказали: дивіться, це Володимир Макеєнко, ви його дуже добре знаєте за його політичною історією, він тепер є власником та інвестором каналу Tonis, при цьому він володіє 9,5%, але не дивуйтеся, що так небагато, — перед вами основний власник та інвестор. 10% залишається в Олександра Бутка, який є генеральним директором і досі вказаний в реєстрі кінцевим бенефіціаре, піввідсотка в Бирзула, який є заступником гендиректора, — коментує Галина Петренко, заступниця шеф-редактора та редакторка сайту «Детектор медіа».

Андрій Куликов: В одній із ваших недавніхпублікацій я прочитав: «Цього тижня головним ньюсмейкером може стати Tonis: у Єдиному державному реєстрі юросіб в переліку власників ТОВ «Телеканал “Тоніс”» з’явився – не падайте – Володимир Макеєнко». Чого ви так занепокоєні?

Галина Петренко: Можливо, це для когось несподівана кандидатура. Багато говорили про те, що можуть змінитись власники Tonis, але прізвище Макеєнка вперше прозвучало, здається, наприкінці січня в якійсь публікації «УП», а до того не фігурувало. Він раніше не був великим медіавласником, тому я так і написала.

Андрій Куликов: Можливо, тому, що були такі наполегливі чутки, що на Tonis націлився пан президент Петро Порошенко, а Макеєнка зараз називають його другом. І, можливо, якраз поява Макєнка, який придбав 9,5% акцій, є заходом Порошенка в цей телеканал. Ви були на прес-конференції Tonis, поділіться враженнями та спостереженнями.

Галина Петренко: Так. Якраз вчора відбулася прес-конференція і моя стаття, яку ви цитували — це був мій анонс, коли я виїжджала з редакції. Про те, що Володимир Макеєнко матиме стосунок до Tonis, знали достеменно наприкінці минулого тижня.

Найбільше питання, яке залишилося після прес-конференції (ми ставили його Володимиру Макеєнку): а кому ж зараз належать 80% телеканалу, бо за паперами вони належать самому ТОВ «Телеканал Тоніс» — таке сталося з ним рік тому, він викупив наче сам в себе 80% і за законом мусить протягом року продати цю частку або зменшити статутний капітал. Я запитувала в Володимира Макеєнка, чи стане він згодом власником цих 80% він дуже розпливчато сказав, що не знає, як все складеться, це не від нього залежить, чи продавець продасть цю частку.

Наскільки я знаю, в цій історії є ще один гравець — це Володимр Костерін, колишній власник каналу Tonis. Він вже говорив, що в 2011 році його незаконно змусили продати цей канал на користь Олександра Януковича. Наскільки я розумію, він налаштований відвоювати цю свою власність і піти в суди. Тому велике питання: в кого будуть ці 80% і хто буде володіти каналом.

Ірина Славінська: З цього всього видається, що Tonis виглядає як ласий шматок, це правда такий привабливий канал?

Галина Петренко: Він привабливий з тієї точки зору, що в нього є цифрова ефірна ліцензія і непогане аналогове покриття.

Андрій Куликов: На вашу думку, наскільки тепер Tonis буде зав’язаний у політиці?

Галина Петренко: Я думаю, не йдеться про Tonis як про бізнес-проект, а якраз йдеться про проект політичний. Це і з часом так збігається, бо багато так званих інформаційних мовників виходять з новими концепціями на осінь. Хоча Tonis збирається конкурувати з інформаційними мовниками, бути ширшим, він матиме розважальний блок і намагатиметься становити конкуренцію навіть найбільшим національним каналам.

Андрій Куликов: На що вони розраховують у цій конкуренції з «1+1» чи «Інтером»?

Галина Петренко: У них є «важковаговики», які перейшли разом із генпродюсером з каналу NewsONE: як Євгеній Кисельов і Матвій Ганапольський, які, мабуть, вестимуть у вечірньому праймі великі прямоефірні проекти. Вчора ми дізналися, що до них приєднався Ілля Ноябрьов, який буде курувати розважальний блок.

 "Громадське радіо"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Громадське радіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1444
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду