До 29 березня – реєстрація на семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

20 Березня 2017
699
20 Березня 2017
16:29

До 29 березня – реєстрація на семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

699
3-4 квітня 2017 року у Києві, у приміщенні Національної академії внутрішніх справ (м. Київ, Солом’янська площа, 1) відбудеться навчальний семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності» (далі – навчальний семінар), який є першим із серії семінарів для працівників правоохоронних органів та суддівського корпусу.
До 29 березня – реєстрація на семінар «Захист професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні: протидія безкарності»

Захід відкриватимуть:

  • Тетяна Ковальчук, заступниця Міністра внутрішніх справ України;
  • Сергій Князєв, Голова Національної поліції України (tbc);
  • Валерій Кондратюк, заступник Глави Адміністрації Президента України, співголова Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова;
  • Володимир Чернєй, ректор Національної академії внутрішніх справ;
  • Мортен Енберг (Mårten Ehnberg), Голова Офісу Ради Європи в України;
  • Оксана Романюк, виконавча директорка ГО «Інститут масової інформації», представниця в Україні міжнародної організації «Репортери без кордонів».

Навчальний семінар зібрав кращих національних та міжнародних експертів, серед них Павло Пушкар, Голова відділу, Департамент виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Метою семінару є підвищення обізнаності його учасників щодо змін у кримінальному та кримінально-процесуальному законодавстві та покращення навичок застосування законодавства про захист професійної діяльності журналіста в Україні. Про актуальність тематики заходу свідчить статистика – так, ГО «Інститут масової інформації» за 2016 рік зареєструвала одне вбивство, одне викрадення, 30 випадків нападів та побиття, 108 випадків перешкоджань діяльності журналістів, 43 випадків погрожування та залякування, 30 випадків обмеження доступу до інформації та 7 випадків цензури.[1] Протягом 2016 року правоохоронні органи з урахуванням минулих років направили до суду 31 обвинувальний акт щодо злочинів, скоєних відносно журналістів

Упродовж двох днів активної роботи близько 250 представників відділів Національної поліції, місцевих прокуратур та прокуратур обласного значення, суддів Київської, Житомирської та Чернігівської областей, а також  представники громадських організацій та журналісти заслухають презентації ключових національних і міжнародних експертів. Серед тренерів-лекторів: представники Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), міжнародні експерти Ради Європи, українські медіа юристи,  представники Генеральної Прокуратури, викладачі-науковці Національної академії внутрішніх справ та медіа експерти спеціалізованих громадських організацій.

Учасникам семінару будуть презентовані кращі практики застосування українського законодавства та європейських стандартів у сфері безпеки та прав журналістів, аналіз  проблем та викликів ефективного розслідування злочинів вчинених проти журналістів; також буде розглянута практика як національних судів, так і ЄСПЛ і буде презентована Платформа Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів.  Також запрошені лектори та експерти запропонують способи налагодження ефективної комунікації між працівниками правоохоронних органів та представниками ЗМІ.

Організаторами заходу є Проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні», Генеральна прокуратура України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Національна академія внутрішніх справ, ГО «Інститут масової інформації», Адміністрація Президента України. Аналогічні навчальні семінари планується провести у регіонах до кінця 2017 року.

Якщо ви зацікавлені взяти участь у заході як учасник семінару або як акредитований ЗМІ, просимо заповнити форму до 29 березня 2017 року. Реєстрація регіональних учасників відбувається до 27 березня 2017 року, 13:00. Підтвердження реєстрації буде надіслане на електронну пошту, вказану під час реєстрації.

 Довідка: Проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні» має на меті зміцнити роль медіа та Суспільного мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в суспільстві. Проект впроваджується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба Ради Європи
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду