Укрпошта: «Ми або будемо доставляти пресу за передплатою за новими тарифами, або не будемо взагалі»

6 Березня 2017
979
6 Березня 2017
09:37

Укрпошта: «Ми або будемо доставляти пресу за передплатою за новими тарифами, або не будемо взагалі»

979
1 березня за ініціативи Української Асоціації Медіа Бізнесу в приміщенні Укрпошти відбулася зустріч редакторів та видавців друкованих ЗМІ з керівництвом національного оператора поштового зв’язку «Укрпошта».
Укрпошта: «Ми або будемо доставляти пресу за передплатою за новими тарифами, або не будемо взагалі»

Головним питанням до обговорення були нові тарифи на передплату та збільшення продажів преси за передплатою та вроздріб через мережу відділень «Укрпошти».

Незважаючи на аргументи видавців, що через значне та дуже пізнє збільшення тарифів буде зірвана передплатна кампанія та суттєво зменшаться об’єми ринку, Генеральний директор «Укрпошти» пан Ігор Смілянський повідомив, що якщо тариф буде збитковим то Укрпошта готова взагалі готова відмовитись від цієї послуги: «Укрпошта буде працювати за прибутковими тарифами, або не буде працювати ніяк».

Окрім державної дотації на тимчасове зменшення тарифу, єдиним способом збереження економіки медіа компаній від занепаду є збільшення доходів від продажу преси. І видавці, і Укрпошта зацікавлені, аби преси продавалося більше. «Саме тому керівництво Укрпошти готове до вирішення будь-яких завдань, які дозволять збільшити доходи видавців і відповідно Укрпошти», - зазначив пан Смілянський. – «Аби забезпечити належний рівень гнучкості у питаннях співпраці з медіа Укрпошта провела корпоратизацію і відучора стала Акціонерним товариством. Це означає менше бюрократичної тяганини, швидке підписання договорів і паритет у договірних відносинах».

Зі сторони Укрпошти була озвучена готовність обговорювати фінансову відповідальність за надання послуг неналежної якості. Було прийняте рішення відновити роботу робочої групи з питань співпраці Укрпошти та представників видавничого бізнесу, яка буде випрацьовувати прозорі та зрозумілі механізми побудови тарифів. Українська Асоціація Медіа Бізнесу найближчим часом оновить діючий меморандум про співробітництво з Укрпоштою, в рамках якого підвищення тарифів має бути прив’язане до зобов’язань Укрпошти стосовно надання якісних послуг.

У ситуації односторонніх дій «Укрпошти», раптового та значного (понад 50%) збільшення тарифів, дуже низької купівельної спроможності населення, внаслідок чого передплата поступово «переповзає» з річної на піврічну та квартальну, видавці шукатимуть усіх можливих рішень для того, щоб зберегти доступ громадян України до якісної інформації та новин – адже у 2/3 населених пунктів єдиним джерелом актуальної інформації є і залишаються саме місцеві газети.

Ми також звертаємо увагу Уряду, Верховної Ради та Президента України до проблеми потенційного порушення ст..4 Конституції України – права на доступ до інформації. Ми сподіваємось, що ультимативне рішення «Укрпошти» та самообмеження своєї соціальної відповідальності виключно, як каже пан Смілянський «датою виплати заробітної плати співробітникам національного поштового оператора», не залишиться без реакції та матиме рішення дійсно Державного рівня.

Тут ви можете ознайомитися із тарифами, запропонованими Укрпоштою та, вочевидь, погодженими Тарифним комітетом профільного міністерства:      http://mtu.gov.ua/timeline/Obgovorennya-normativnopravovih-aktiv.html

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба УАМБ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
979
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анна
2580 дн. тому
Они и так не доставляют, в лучшем случае отдадут, если зайдешь на почту.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду