«1+1» розпочав роботу над документальним фільмом «Діти перемоги»

«1+1» розпочав роботу над документальним фільмом «Діти перемоги»

16 Лютого 2017
2780
16 Лютого 2017
15:41

«1+1» розпочав роботу над документальним фільмом «Діти перемоги»

2780
Новий документальний фільм каналу 1+1 присвячений найдраматичнішим сторінкам української історії, страшним подіям під час Другої світової війни. «Діти перемоги» - сповідь з перших вуст очевидців: війна очима дітей, у яких вона забрала все.
«1+1» розпочав роботу над документальним фільмом «Діти перемоги»
«1+1» розпочав роботу над документальним фільмом «Діти перемоги»

Документальна драма «Діти перемоги» зіткана з історій нині живих свідків масштабної трагедії, яку пережила Україна з 1939 по 1945 роки, опинившись в епіцентрі війни. Саме Україна була охоплена війною одразу з двох фронтів - вдвічі більше пригнічень, болю, страху, смертей.

В картині зібрані сповіді шістьох людей з різних куточків України, які ще дітьми пережили жахіття тих років. У кожного своя історія та своє ставлення до війни й перемоги.

Над стрічкою працює команда Управління журналістських проектів 1+1 медіа, режисер-постановник Сергій Сотниченко, оператор-постановник Віталій Панасюк, а його автором стала ведуча та журналіст Світлана Усенко. Фільмографія автора складається з таких картин, як «Таємниці генія Шевченка», «Секрети Бандери», «Розщеплені на атоми», «ТСН. 20 років» та багато інших.

Нагадаємо, документальна драма  «Розщеплені на атоми», присвячена 30-й річниці Чорнобильської трагедії, стала найбільш успішним документальним фільмом 2015-2016 років.

«У цьому фільмі я шукаю відповідь на питання: чим для нас, українців, є 9 травня? Торжеством перемоги? Чи трагедією, що торкнулася кожної родини? Я спробувала зібрати історію України у Другій світовій зі шматочків людської пам’яті. На момент війни усі герої нашого фільму були ще дітьми. Всі вони народилися у різних куточках України, несхожих між собою сім’ях. Тому і війну кожен із них бачив по-своєму. Герої нашого фільму, на жаль, вже останні свідки тих страшних подій. Ми звикли називати їх дітьми війни. А я вважаю, що вони – діти перемоги. Бо кожен із них здобув свою власну перемогу життя над смертю», - розповіла автор фільму Світлана Усенко.

Всі розповіді будуть доповнені художньою реконструкцію пережитих героями фільму подій, а також унікальними відео-матеріалами часів Другої світової війни, які авторам фільму вдалось знайти у державних архівів України та Росії.

Прем’єра документальної стрічки відбудеться у травні 2017 року на телеканалі 1+1

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба "1+1"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду