8 лютого – прес-конференція щодо запуску проекту VoxConnector для регіональних ЗМІ

8 лютого – прес-конференція щодо запуску проекту VoxConnector для регіональних ЗМІ

3 Лютого 2017
1162
3 Лютого 2017
15:40

8 лютого – прес-конференція щодо запуску проекту VoxConnector для регіональних ЗМІ

1162
Захід відбудеться 8 лютого о 13.00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру (вул. Хрещатик 2).
8 лютого – прес-конференція щодо запуску проекту VoxConnector для регіональних ЗМІ
8 лютого – прес-конференція щодо запуску проекту VoxConnector для регіональних ЗМІ

Проект VoxConnector покликаний забезпечити локальні медіа ексклюзивними матеріалами про причини й очікуваний вплив реформаторських новацій на кожного українця, а також надати доступ регіональним ЗМІ до найкращих й неупереджених експертів.

Можливість доступу громадян до якісної та неупередженої інформації є обов’язковою умовою існування й розвитку демократії. Під час реформ доступність до якісного й збалансованого контенту про втілення новацій, їх цілі та очікуваний вплив, є життєво критичною необхідністю: без цього зміни не набувають достатньої підтримки більшості громадян.

За даними TNS Україна, показник поінформованості громадян про прогрес реформ погіршився: відсоток українців, які нічого не чули про хід реформ зріс з 13% у 2015 році до 18% у 2016 році.

В Україні критична ситуація з неупередженістю медіа - левова частина загальнонаціональних ЗМІ перебувають під впливом політиків та великого бізнесу й можуть використовуватися для відстоювання політичних та комерційних інтересів.

Якість комунікації реформ владою є незадовільним. При цьому експертне середовище зосереджене у Києві й більша частина локальних ЗМІ не має оперативного доступу до об’єктивної експертизи.

Для вирішення останньої проблеми VoxUkraine спільно з Центром економічної стратегії та Реанімаційним Пакетом Реформ створили проект VoxConnector. Його мета  - забезпечити доступ регіональних ЗМІ та їх аудиторії до якісної інформації, а також побудова стійкого діалогу між локальними медіа та незалежними експертами.

На прес-конференції відбудеться презентація проекту VoxConnector, його ключових експертів та регіональних партнерів, а також будуть представлені результати експрес-опитування VoxUkraine щодо зацікавленості локальних ЗМІ у контенті про суть реформ та економічних подій.

Проект здійснюється за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, співорганізаторами проекту є Центр економічної стратегії та Реанімаційний Пакет Реформ - РПР.

У прес-конференції візьмуть участь головний редактор VoxUkraine Борис Давиденко, координатор грантових програм Посольства США в Україні Діна Бернардін, виконавчий директор ЦЕС, член ради РПР Гліб Вишлінський, керівник відділу комунікацій РПР Ірина Соломко, менеджер VoxConnector Кирило Єсін, редактор VoxConnector Галина Калачова.

Контакт для акредитації:
Кирило Єсін, тел. 093 506 806 5, email: voxconnector@gmail.com.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду