4 лютого стартує курс «Спеціальний репортаж і репортажний документальний фільм» Леоніда Канфера

4 лютого стартує курс «Спеціальний репортаж і репортажний документальний фільм» Леоніда Канфера

2 Лютого 2017
1585
2 Лютого 2017
12:19

4 лютого стартує курс «Спеціальний репортаж і репортажний документальний фільм» Леоніда Канфера

1585
Перша школа документального кіно в Києві - Репортерська школа Леоніда Канфер - проведе курс створення спецрепортажів і документалістики для журналістів, редакторів, продюсерів та всіх бажаючих навчитися знімати історії. Прочитає його сам Леонід Канфер, засновник Школи.
4 лютого стартує курс «Спеціальний репортаж і репортажний документальний фільм» Леоніда Канфера
4 лютого стартує курс «Спеціальний репортаж і репортажний документальний фільм» Леоніда Канфера

Леонід Канфер багато працював для різних телеканалів в Білорусі, Росії, Ізраїлі, Німеччині, Україні; володар премії ТЕФІ, Нью-Йоркського міжнародного фестивалю документального кіно, викладач. «Коли від тележурналістики в Росії залишився тільки" Дощ ", я поїхав в Україну. Саме тут мені вдалося зняти, зібрати самі гучні фільми в моєму житті: "Кровний ворог", "По той бік Місяця", "Труднощі перекладу". Сьогодні ми відкриваємо нашу репортерської школу, підсумовуючи весь досвід».

Перший блок, 10 занять, - введення в теорію і практику спеціального репортажу і документального кіно. Слухачі дізнаються про форматообразуюючі ознаки та критерії оцінки, познайомляться з поняттями «основна ідея», «наскрізні лінії», «повороти теми» і принципом «вдарив - відпустив». Проведуть порівняльний аналіз, навчаться створювати інтригу і визначать ідеальні хронометражі епізодів, локацій, закадрових блоків, синхронів і лайф. Дізнаються про роль автора, спробують різні види стендапів і реконструкцій.

Другий блок має назву «10 правил для створення спеціального репортажу». Протягом цих 10 занять слухачі курсу дізнаються, як вмовити героїв на зйомки і розслабити їх перед камерою; як домогтися емоцій в кадрі, але при цьому емоційно «висушити» закадровий текст; як тримати дистанцію з героями і одночасно зберігати з ними контакт; як вибрати між живою камерою і статичною; як зібрати проект з «пазлів» і з'єднати між собою. Також будуть розглянуті зони відповідальності всередині знімальної групи.

Третій блок - практичний, в ході якого учасники знімуть свій власний репортаж або документальний фільм. Під керівництвом Леоніда Канфер кожен учасник обере тему, підбере локації, придумає режисерські ходи, на своєму матеріалі зрозуміє, що значить «спочатку показуємо - потім пояснюємо», освоїть принципи і схеми верстки смислових блоків, підбере музику і зробить промо і шпігель для свого проекту.

«" Двадцять років в професії "- іронічний штамп. Але, з іншого боку, це правда. І ви, завдяки цьому курсу, можете пройти його набагато швидше. Адже це не просто я. В моїй особі це досвід роботи в кращій програмі російського ТБ в її кращі роки і продюсерська робота для німецького ARD. Все, що я збираюся вам розповісти, не я сам придумав. Потрібно лише вміти правильно застосовувати ті стандарти професії, які виробили і встановили кращі телевізійні редакції світу », - звертається до своїх майбутніх слухачів Леонід Канфер.

За підсумками навчання учасники отримають сертифікат репортерської школи Леоніда Канфер і можливість працювати в команді Леоніда.

Заняття будуть проходити по суботах або неділях з 10.00 до 14.00 на телеканалі СТБ за адресою Київ, вул. Шевцова, 1. Вартість участі в одному занятті - 450 гривень. Весь курс - 30 занять - 11800 гривень. Також можливо прослухати тільки 10 занять (перший блок) або тільки 20 занять (перший і другий блоки). Запис за телефоном: 096 480 34 07, Христина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба Репортерської школи
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду