СТБ і Міноборони оголошують Національний відбір учасників проекту «Ігри Незламних»

СТБ і Міноборони оголошують Національний відбір учасників проекту «Ігри Незламних»

25 Січня 2017
1349
25 Січня 2017
09:38

СТБ і Міноборони оголошують Національний відбір учасників проекту «Ігри Незламних»

1349
Телеканал СТБ спільно з Міністерством оборони України оголошує Національний відбір учасників проекту Ігри Незламних (Invictus Games) – міжнародних спортивних змагань військовослужбовців і ветеранів, які зазнали травм під час бойових дій, та організовує українську частину змагань.
СТБ і Міноборони оголошують Національний відбір учасників проекту «Ігри Незламних»
СТБ і Міноборони оголошують Національний відбір учасників проекту «Ігри Незламних»

На переконання організаторів,  Ігри Незламних  мають  подолати існуючі в суспільстві стереотипи сприйняття військовослужбовців, ветеранів та звичайних людей з інвалідністю.

За даними Головного управління військової служби правопорядку ЗСУ, за час проведення АТО майже 5 000 українських військових отримали поранення різного ступеня тяжкості. Проблема реабілітації військовослужбовців – учасників АТО з інвалідністю, або  поранненям та психологічними травмами, є сьогодні гострим соціальним питанням, яке потребує негайної уваги з боку держави, ЗМІ,  громадських організацій та населення України загалом.

Як зазначають організатори, у березні 2017 року буде визначено претендентів до збірної України, серед яких  журі обере команду з 15 учасників. У вересні 2017 року глядачі телеканалу СТБ зможуть побачити як формувалася наша збірна, які історії подолання стоять за нашими героями та, власне, саму міжнародну церемонію Ігор Незламних, які цього року відбудуться в канадському місті Торонто.

Додаткова інформація  

Invictus - «незламний, непереможний». Міжнародні мультидисциплінарні змагання колишніх і діючих військових, які зазнали поранень у ході бойових дій, що проводяться в різних країнах з 2014 року з ініціативи британського принца Гаррі. На створення проекту його надихнув аналогічний американський проект Warrior Games, який з 2010 року щорічно проводиться в США під егідою Олімпійського Комітету США. У 2014 році Принц Гаррі відкривав Ігри Воїнів, що підштовхнуло його до ідеї створити аналогічний проект у Великобританії, але в міжнародному форматі.

Перші Ігри організовані за підтримки Лондонського організаційного комітету Олімпійських та Параолімпійських ігор та Міністерства оборони. Організація зайняла більше ніж 10 місяців. Крім іншого фінансування, Королівський благодійний фонд виділив на організацію 1 млн. фунтів стерлінгів.

Ігри Незламних вперше пройшли в 2014 році в Лондоні, тоді в них взяли участь 13 країн з Європи, Азії, Північної Америки та Океанії. На другі Ігри в американському Орландо приїхали вже 15 країн. На Ігри в Торонто, які пройдуть в вересні цього року, запрошені вже 17 країн, в тому числі й Україна. Також у 2017 році в Іграх вперше візьме участь Румунія.

Засновник Invictus Games  – Принц Гаррі так визначив одну з головних засад Iгор Незламних: «Ви всі незламні. Ніколи не здавайтеся та робіть все можливе, аби надихати тих, хто вас оточує».

Змагання включають в себе наступні дисципліни: стрільбу з лука, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, волейбол, плавання, пауерліфтинг, регбі на візках, трекінг на велосипедах, легку атлетику, екстремальне керування. У 2016 році було додано 2 види активностей - гольф та теніс на візках.  

Реєстрація за посиланням: http://invictusgames.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба СТБ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1349
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду