НСЖУ занепокоєна переслідуваннями миколаївського телеканалу

НСЖУ занепокоєна переслідуваннями миколаївського телеканалу

17 Січня 2017
555
17 Січня 2017
09:29

НСЖУ занепокоєна переслідуваннями миколаївського телеканалу

555
6 січня було розбито скло в автомобілі генерального продюсера ТК ТАК TV, секретаря НСЖУ Гліба Головченка. На телеканалі цей інцидент пов’язують із переслідуваннями за принципову позицію.
НСЖУ занепокоєна переслідуваннями миколаївського телеканалу
НСЖУ занепокоєна переслідуваннями миколаївського телеканалу

Неприємні інциденти навколо миколаївського телеканалу ТАК TV, що все частіше трапляються останнім часом, викликають занепокоєння Національної спілки журналістів України. 6 січня, між 8 і 9 годиною ранку було розбито скло в автомобілі генерального продюсера ТК ТАК TV, секретаря НСЖУ Гліба Головченка. Коштовних речей в автомобілі не було, але навіть те, що повинно було зацікавити звичайних злодіїв, залишилося на місці.

На телеканалі пов’язують цей інцидент не просто з хуліганством, а з переслідуваннями за принципову позицію.

«В різні часи до студії телеканалу намагалися увірватися «хлопці в балаклавах», знімальній групі телеканалу розбивали камеру, нас виселяли з орендованого приміщення, яке було власним коштом телеканалу приведено до ладу, транспортні засоби телеканалу неодноразово пошкоджували. Однак, ми продовжували стояти на захисті демократії. Коли почалася Революція Гідності, коли було анексовано Крим і почався силовий захват Донбасу – у жодного зі співробітників телеканалу не виникло питання, на чиєму ми боці – ми на боці єдиної незалежної демократичної України. І всіма можливим інформаційними засобами ми сприяли тому, щоб втримати Миколаїв у складі єдиної України», – наголошують на телеканалі.

Як коментує генеральний продюсер ТК ТАК TV Гліб Головченко, такі інциденти не залякають колектив, який готовий і далі працювати об’єктивно і неупереджено.

«Ми розуміємо, що ТАК TV залишається надійним інформаційним форпостом на Півдні України, що може не подобатися певним силам, які продовжують розхитувати ситуацію в нашому регіоні. Однак, ми вже проходили через це. Ми навчилися «виживати» та продовжувати відстоювати свободу слова та демократію», – наголошує Гліб Головченко.

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, важливо не залишати без уваги медіаспільноти такі факти тиску на незалежний канал.

«Телеканал ТАК TV є єдиним в Україні ефірним навчальним телеканалом та єдиним регіональним цифровим мовником в Миколаївській області. З першого дня Революції Гідності телеканал виходив в прямому ефірі з аналізом ситуації в країні з різних джерел та запрошував до студії представників всіх сторін задля того, щоб уникнути кровопролиття в Миколаєві. Весь колектив завжди дотримувався принципових позицій, підтримував українське мовлення в ефірі, відстоював інтереси єдиної країни, – коментує Сергій Томіленко. – Тому ми захищатимемо наших колег та закликаємо журналістів не стояти осторонь подій, пов’язаних із долею телеканалу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
555
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду