У НСЖУ презентували книжку про Івана Сподаренка

20 Грудня 2016
644
20 Грудня 2016
09:39

У НСЖУ презентували книжку про Івана Сподаренка

644
Спогади друзів і колег, архівні документи, що свідчать про боротьбу за свободу слова, новели з авторських збірок – усе це у новій книжці про відомого журналіста і редактора «Сільських вістей» «Голгофа Івана Сподаренка». Книжку видано на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення за програмою «Українська книга. Презентація видання, автором-упорядником якого є його колега і однокурсник – видавець Володимир Біленко, відбулася 16 грудня у Національній спілці журналістів України.
У НСЖУ презентували книжку про Івана Сподаренка

У заході взяли участь колеги, рідні, друзі Івана Васильовича.  Зокрема, і його донька Наталія.

– Я до останнього боялася взяти книжку в руки, але вона стала відкриттям: це не надгробок, це пам’ятник. Живий пам’ятник із ниточками, які тягнуться з минулого, – зауважила пані Наталя.

Каже: дуже багатьох його друзів і колег, які допомагали по життю, вже немає на цьому світі.

–  Згадуючи про батька, треба згадувати і про тих, хто давав йому змогу відчути, що він працює недаремно, – сказала донька.

Зараз, каже, багато молодих випускників журфаків не розуміють усіх складнощів професії.

– Справжній журналіст завжди знає, що він іде на Голгофу… Мені здається, що ця книжка справді допоможе відкривати очі юним журналістам, – вважає Наталія.

Володимир Біленко з Іваном Сподаренком був знайомий ще з 52-го року. Каже: саме завдяки йому збагнув сутність газетної роботи, полюбив журналістську працю не лише як засіб самовираження, а насамперед як реальну можливість прямого спілкування із сотнями тисяч людей.

– На моє переконання, Івана Васильовича саме найбільшою мірою і вивищувало те, що для нього не було «малих», «пересічних» українців, він органічно, принципово не сприймав такого підходу, такого погляду на людину, – коментує Біленко.

Книжка про Івана Сподаренка – чергове видання серії «Золоті імена української журналістики», нагадав перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

– Це видання дійсно про легендарного редактора «Сільських вістей» - газети, яка стояла на захисті інтересів простих людей. І вони відповідали своєю прихильністю – тираж газети сягав мільйонів. «Сільські вісті» були недосяжним газетним лідером в Україні, – сказав Сергій Томіленко.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
644
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду