Радіо «FM Галичина» розширює мовлення на схід України

Радіо «FM Галичина» розширює мовлення на схід України

21 Листопада 2016
2978
21 Листопада 2016
18:21

Радіо «FM Галичина» розширює мовлення на схід України

2978
Радіо «FM Галичина» розширює мовлення на схід України
Радіо «FM Галичина» розширює мовлення на схід України

Епіцентр російсько-української інформаційної війни, як і епіцентр бойових дій, сьогодні знаходиться на сході України. І головний фронт там проходить у свідомості людей. При цьому технічні можливості України у протистоянні російській пропаганді доволі обмежені. На підконтрольній Україні частині Луганської області мовлення здійснюють 24 телерадіоорганізації, тоді як на території так званої «ЛНР» їх залишилось 44.

Саме тому Радіо FM Галичина починає мовлення українською мовою у містах Луганської області. До кінця року українську музику, новини та авторські програми зможуть почути у ще чотирьох містах: Лисичанську (на частоті 88,6) , Сватовому (105,5), Широкому (106,5), Старобільську (107,6).

8 листопада цього року Радіо FM Галичина отримала дозволи на тимчасове мовлення у цих містах від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

«Українське мовлення у прифронтовій зоні є. Не все так погано, але справді складна ситуація на лінії розмежування, - розповідає член Нацради Сергій Костинський. - За 2,5 роки ми видали 70 дозволів на тимчасове мовлення в зоні АТО. Це реальна можливість збільшити україномовне мовлення на цій території».

За його словами, ці дозволи видають за особливим порядком для пришвидшення процедури та отримання максимального ефекту в умовах інформаційної війни. Адже сьогодні з окупованих територій також ведеться мовлення і дуже важливо, аби українські громадяни слухали не російські та проросійські теле та радіостанції, а українські.

«Присутність Радіо FM Галичина в інформаційному просторі Луганщини важлива для нас у контексті об’єднання країни, розвінчування міфів і стереотипів про кардинальні розбіжності між Сходом і Заходом. Ми чудово розуміємо один одного, однаково любимо українські пісні, відчуваємо біль і радіємо перемогам, незалежно від того, де ми живемо – у Новому Роздолі, Перемишлянах чи Лисичанську або Новоайдарі», - переконаний голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

За словами директора Радіо FM Галичина Олександри Гнатик після отримання дозволів на тимчасове мовлення, радіостанції потрібен час, аби його забезпечити.

«Купівля і монтаж необхідного обладнання для початку мовлення - не такий швидкий і не дешевий процес. Але дякувати Богу, є патріотичні люди, які готові профінансувати таку потрібну для країни справу», - зазначила Олександра Гнатик, додавши, що розпочати мовлення планують ще цього року.

«Наш ефір на Сході не відрізняється від звичного. Він працює на об’єднання. Українці є і на Заході, і на Сході. Ми – одна країна. Тому ми принципово не хочемо розділяти країну особливими ефірами. Останні місяці дуже тісно працюємо з Луганською областю і часто даємо в ефір їхні новини», - розповіла керівник програмного відділу Ірина Процик.

Раніше - від 24 серпня - Радіо FM Галичина вже веде мовлення у Нововайдарі (на частоті 102,5)  – місті, яке є крайньою точкою території, підконтрольної українській владі.

«Для нас дуже важливо мати україномовне мовлення. Людям цікаво все – музика, передачі, новини. Наведу простий приклад. У нас світає дуже рано. Багато-хто прокидається до 6 ранку. Усі почали слухати Радіо FM Галичина, яке о 6.00 пускало в ефір музику гімну. Люди ж попросили давати в ефір музику зі словами, аби його вивчити. З цим ми відчуваємо себе українцями», - прокоментував голова Новоайдарської РДА Віктор Сергієнко.

У планах FM Галичина також почати мовлення і в Донецькій області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба «FM Галичина»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду