18 листопада - презентація книг шрифтом Брайля

17 Листопада 2016
666
17 Листопада 2016
10:08

18 листопада - презентація книг шрифтом Брайля

666
18 листопада о 15:00 в Книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка 3) відбудеться презентація двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля для незрячих людей, в межах соціального проекту «Braille Studio».
18 листопада - презентація книг шрифтом Брайля

Волонтерство, меценатство, благодійність – це феномен українського суспільства. І стосується це не лише сфери оборони чи медичного піклування, але й захисту рівних прав людей з інвалідністю на освіту, працевлаштування, доступ до інформації, інфраструктури тощо.

Наша команда здійснює захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору,сприяючи їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства, вже багато років. "За плечима" – важливий досвід, безліч соціальних проектів, і в цій діяльності найбільш відчутною є допомога небайдужих людей та організацій: меценатів, грантодавців, волонтерів.

Braille Studio – це ініціатива, спрямована на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля із центрами у Києві та Луцьку. На сьогодні вдалося запустити лише луцький центр студії друку шрифтом Брайля, створеної  за кошти небайдужих волинян: директорки клініки Загурського – Тетяни Єремеєвої, очільника Благодійного фонду "Волинь 2014"– Петра Пилипюка, надзвичайної підтримки Волинської обласної друкарні і місцевої влади, людей, які перераховували кошти на відкриття друкарні "Braille Studio" у Луцьку. 

Дуже символічно, що книга "Волонтери" є "першою ластівкою" соціального проекту "Braille Studio".

Для дітей надруковано книгу волинської авторки Надії Гуменюк «Літо з амазонками».

В Україні на сьогодні майже відсутній доступ для незрячих людей навчатися, інтелектуально розвиватися, тому справа, яку ми розпочали і робимо разом з кожним із вас, є надзвичайно важливою.

Під час заходу відбудеться:

  • Презентація двох перших надрукованих шрифтом Брайля книг "Braille Studio" у Луцьку - «Волонтери. Мобілізація добра» та «Літо з амазонками» Надії Гуменюк.
  • Спілкування з авторами книг.
  • Розмова з авторами соціального проекту "Braille Studio".
  • Маленькі читачі отримають перші примірники книги «Літо з амазонками» Надії Гуменюк.

Контактна особа: Юлія Сачук, 063 443 29 32, juliesachuk@gmail.com.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду