Хакери атакували сайти світових ЗМІ, соцмережі та інтернет-сервіси

Хакери атакували сайти світових ЗМІ, соцмережі та інтернет-сервіси

22 Жовтня 2016
1152
22 Жовтня 2016
11:28

Хакери атакували сайти світових ЗМІ, соцмережі та інтернет-сервіси

1152
Сайти CNN, Guardian та інтернет-сервіси Twitter, Spotify, Airbnb і Netflix 21 жовтня виявилися недоступні для користувачів з деяких частин США і Європи через масовану хакерську атаку
Хакери атакували сайти світових ЗМІ, соцмережі та інтернет-сервіси
Хакери атакували сайти світових ЗМІ, соцмережі та інтернет-сервіси

Про це повідомляє BBC.

Атаці піддалась компанія Dyn, яка надає мережеві послуги і спрямовує трафік на інтернет-сервіси.

 «Компанія повідомила про двох DDoS-атаках на неї. Перша привела до перебоїв в роботі сервісів на дві години, її компанії вдалося відбити, але потім пішла друга атака і нові перебої. Поки не ясно, хто стояв за атакою. Міністерство національної безпеки США оголосило про початок розслідування, в ході якого будуть розглянуті "всі можливі причини" події», –  пише BBC.

У числі постраждалих сайтів опинилися соціальна мережа Twitter, музичний сервіс Spotify, сервіс бронювання нерухомості Airbnb, новинні сайти The Verge і Reddit.Також атаці піддався інтернет-магазин Amazon. Деякі користувачі не могли потрапити на сайти світових ЗМІ, включаючи CNN і газету Guardian. За даними порталу, перебої виникали в роботі сервісу PayPal.

Від першої атаки постраждали в основному користувачі в Техасі і на східному узбережжі США, при повторній – жителі Каліфорнії і Середнього Заходу. Перебої в роботі Twitter і інтернет-кінотеатру Netflix спостерігалися і в Європі.

14 жовтня міністерство національної безпеки США попередило, що хакери стали використовувати нові методи. Вони заражають вірусами різну техніку, включаючи модеми, принтери і пристрої на основі smart TV, які в підсумку стають частиною армії «ботів» і беруть участь в атаці.

«Нинішній інцидент примітний ще й зміною тактикою хакерів: зазвичай DDoS-атакам піддаються окремі сайти, а не такі компанії, як Dyn», – повідомляє BBC.

За словами Річарда Міас, представника компанії NSFocus, що займається питаннями кібербезпеки, через цю атаки всім стало очевидно, яку велику роль у функціонуванні інтернету грають служби, що відповідають за каталоги доменів.

«Ставлення до них таке, ніби мова йде про водопровідній воді або електриці, які завжди поруч і нікуди не подінуться», –  сказав він, зазначивши, що питання кібербезпеки таких компаній дуже сильно недооцінений.

Нагадаємо, в Україні Рада національної безпеки і оборони (РНБО) розробляє комплекс заходів з протидії гібридним загрозам, в тому числі - інформаційній та кібербезпеці. Після доопрацювання рішення буде подано на розгляд Президенту України

Фото: "Укрінформ"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду