До 29 вересня – реєстрація на семінар для журналістів «Прихована інформація з відкритих джерел»

29 Вересня 2016
553
29 Вересня 2016
11:31

До 29 вересня – реєстрація на семінар для журналістів «Прихована інформація з відкритих джерел»

553
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) запрошує журналістів національних та регіональних медіа на одноденний семінар-тренінг, присвячений доступу до інформації та вмінню здобувати сенсацію за допомогою звичайних запитів і відкритих сервісів.
До 29 вересня – реєстрація на семінар для журналістів «Прихована інформація з відкритих джерел»

На сьогодні у вільному доступі з'явилося чимало реєстрів – судових рішень, декларацій, публічних фінансів, юридичних осіб і підприємств, нерухомості. Як ними користуватися і як шукати інформацію? Як за допомогою журналістського запиту дізнатися про ексклюзивні факти? Як можна здобути інформацію в судовому порядку? Які є приклади успішних журналістських розслідувань в Україні і світі, що стали можливими завдяки звичайним запитам на інформацію?

Відповіді на ці та інші питання журналісти зможуть дізнатися під час семінару. Крім цього, експерти розкажуть, як правильно подати здобуту інформацію, які засоби візуалізації допоможуть зробити текст доступнішим для аудиторії.

Спікери і тренери семінару:

-Денис Іванеско, директор інформаційного агентства «Українські новини».

-Леся Ганжа, редактор сайту «Доступ до правди» (dostup.pravda.com.ua), ГО «Центр UA».

-Дмитро Кузьмін, головний редактор ІА «Українські новини».

-Богдан Бартаков, парламентський фотокореспондент (відомий своїми унікальними «підглядальницькими» фотознімками відомих політиків у сесійній залі).

-Андрій Яніцький, редактор відділу економіки видання LB.ua, представник в Україні ресурсу з продукування інфографіки Infogr.am.

Охочі взяти участь у семінарі мають надіслати заявку на електронну адресу:oblik@nsju.org, у якій вказати прізвище та імʼя, назву ЗМІ, контактні дані, досвід роботи та коротке пояснення мотивації участі в заході (чому цікавить ця тематика, на які питання хотіли б отримати відповідь, як збираєтеся застосовувати здобуті знання).

Відібраним учасникам НСЖУ компенсує вартість проїзду.

Заявки приймаються до 29 вересня.

Телефон для довідок: (044) 235-87-66

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду