Ситуація з блокуванням «Інтер Медіа Груп» є критичною

Ситуація з блокуванням «Інтер Медіа Груп» є критичною

6 Вересня 2016
1806
6 Вересня 2016
10:17

Ситуація з блокуванням «Інтер Медіа Груп» є критичною

1806
Ситуація з блокуванням «Інтер Медіа Груп» є критичною
Ситуація з блокуванням «Інтер Медіа Груп» є критичною

Головний телецентр «Інтер Медіа Груп», звідки здійснюється мовлення телеканалів «Інтер» та «НТН» другу добу знаходиться в облозі. Група журналістів «НТН» та працівники, що забезпечують ефір телеканалів знову не змогли потрапити на свої робочі місця. Це трапилось сьогодні о 7.15 ранку внаслідок того, що люди, які вже другу добу блокують головний телецентр «Інтер Медіа Груп» перегородили вхід на територію телецентру. Після того, як співробітники «Інтер Медіа Груп» пред’явили свої посвідчення і пояснили, що вони журналісти, їх все одно фізично не пустили на робочі місця. В діях осіб, що блокували доступ журналістів до своїх робочих місць є пряме перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, що в Україні є кримінально караним діянням.

Телеканал «Інтер» за останні три дні подав до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Національної поліції України 10 заяв про скоєння злочинів. Наразі ніякої реакції правоохоронців на подані заяви немає.

Роботу головного телецентру  «Інтер Медіа Груп» заблоковано невідомими людьми з 9.00 ранку 5 вересня 2016 року. Перекрито в’їзд та вхід, ворота блоковані автомобільними покришками. Знімальні групи не можуть виїхати на зйомки. Телецентр, який є об’єктом складної технічної експлуатації та підвищеної пожежної небезпеки потребує постійного  кваліфікованого обслуговування. Наразі, для забезпечення безперебійної роботи телецентру частина співробітників знаходиться другу добу на своїх робочих місцях без можливості заміни.

«Інтер Медіа Груп» та телеканал «Інтер» неодноразово повідомляли про факти правопорушень та відкрито звертались до представників влади, Президента із закликом втрутитися у ситуацію, сприяти розблокуванню телеканала, гарантувати безпеку діяльності засобів масової інформації та їх працівників.

Прес-служба телеканалу «Інтер»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба телеканалу «Інтер»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1806
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду