20 вересня - пітчинг міжнародних продакшн-проектів в рамках Kiev Media Week

20 вересня - пітчинг міжнародних продакшн-проектів в рамках Kiev Media Week

31 Серпня 2016
981
31 Серпня 2016
18:57

20 вересня - пітчинг міжнародних продакшн-проектів в рамках Kiev Media Week

981
20 вересня в готелі Hyatt Kiev під час медіафоруму Kiev Media Week відбудеться конференція на тему теорії та практики копродакшна і пітчинг міжнародних продакшн-проектів.
20 вересня - пітчинг міжнародних продакшн-проектів в рамках Kiev Media Week
20 вересня - пітчинг міжнародних продакшн-проектів в рамках Kiev Media Week

Спільне виробництво стає домінуючою тенденцією у світовій індустрії телебачення і кіно. Завдяки копродакшну продюсери мають можливість об'єднати фінансові, творчі та технічні ресурси для виробництва більш масштабного, складного контенту різних жанрів.

Ключовими кейсами для розгляду на найближчій конференції CoProduction Meetings стануть два успішних міжнародних проекту.

Перший - копродукція Франції (Haut et Court) і Великобританія (Warp Films) в проекті high-end серіальної драми «Останні Пантери» (The Last Panthers). Проект цікавий сінергетичним форматом: герої драми говорять на декількох мовах (англійською, французькою, сербською), при цьому діалоги залишаються дубльованими на окремих територіях. Проект знімався разом у Франції, Великобританії, Сербії та Угорщині.

Спікер: Пітер Карлтон (Peter Carlton), генеральний співдиректор компанії Warp Films, продюсер, Великобританія.

Серіальна драма «Останні Пантери» була представлена у позаконкурсному показі «tvій серіал» Одеського міжнародного кінофестивалю. Скринінг з шести міжнародних проектів «tvій серіал» був організований телеканалом «Україна» в партнерстві з Kiev Media Week І Film.Ua. Кейс від продюсера проекту Пітера Карлтона пройде на CoProduction Meetings як продовження партнерства з телеканалом «Україна».

Другим успішним кейсом для презентації і панельній дискусії стане «екзотична» копродукція Південної Кореї (Mountain TV) і Іспанії (Zanskar Producciones) в проекті реаліті-шоу «Чужинці в диких місцях» (Strangers in the Wild). Епізоди динамічного тревел-шоу зняті в Кореї, Іспанії та Марокко.

Спікер: Майлз Чой (Miles Choi), генеральний директор компанії Bethel Global Media Contents, Південна Корея.

Kiev CoProduction Meeting буде складатися з трьох тематичних блоків. У першій половині дня учасники познайомляться з практичними кейсами від продюсерів міжнародних компаній про досвід своїх успішних проектів. На завершення відбудеться дискусійна панель з експертами ринку на тему «Міжнародна копродукція в Європі. Тренди і можливості». Теми обговорення: копродукція серіалів в Європі, багатомовність в серіалах, фінансові аспекти виробництва, національні пільги та допомога фондів і кінокомісії, тематика і форми серіалів, приклади української міжнародної копродукції, перспективи для українських продюсерів.

Друга половина буде присвячена пітчингу. Серед загальних 21 заявок, поданих на пітчинг, експертним журі будуть відібрані 9 кращих проектів, які зможуть публічно презентувати проект для всіх учасників CoProduction Meetings. Решта проектів отримують можливість індивідуальних 10-хвилинних пітчингів з продюсерами телеканалів, кіностудій і незалежних продакшнів в третій частині конференції.

На сайті Kiev Media Week опублікований каталог всіх проектів, поданих на пітчинг.  За результатами 9 публічних пітчингів журі проведе голосування і буде обраний один переможець. Автор кращого проекту завдяки партнерству з телеканалом «Україна» отримає освітлення в ефірі телеканалу, а також квиток до Парижа для участі в міжнародному фестивалі Series Mania.

На сьогоднішній день KIEV CoProduction Meetings - це єдиний майданчик такого масштабу на території СНД, що надає комплексне просування нових ТБ-проектів для міжнародного копродакшну.

Серед проектів, раніше представлених на пітчингу KIEV CoProduction Meetings, і вже знаходяться в розробці, варто відзначити:

  • документальний проект «Листівки з України» (Postcards from Ukraine) німецької компанії Mimesi'S Culture, який був завершений і представлений в цьому році професійної аудиторії в Торонто на фестивалі Hot Docs;
  • проект повнометражного фільму «Танк» української компанії Noosphere Films, що став переможцем пітчингу в рамках Berlinale Co-Production Market в Берлінському університеті;
  • анімаційний проект «Мавка. Лісова пісня », який українська Film.Ua Group представила в цьому році на кіноринку в Каннах;
  • -міні-серіал «Ціна свободи», який українські продюсери з компанії Good Morning Film представили у Варшаві на ринку проектів CentEast Market 2016 року;
  • в серпні стартували зйомки спільного словацько-українського проекту «Межа». Виробництвом займаються словацька компанія Wandal Production та українська «Гарнет Інтернешнл Медіа Груп»;
  • словацька продюсерка Ванда Адамик-Гріцова презентувала проект на пітчингу KIEV CoProduction Meetings в 2015 році під робочою назвою SchengenStory.

 До участі в CoProduction Meetings запрошуються незалежні продюсери, представники продакшен- компаній, виробничих підрозділів телеканалів, члени професійних асоціацій, студії та інвестори з країн СНД, Східної та Західної Європи та інших регіонів світу. Представникам проектів, в т.ч. учасникам конференції буде надана можливість провести індивідуальні зустрічі з експертами і представниками найбільших українських мовників, незалежних кіностудій і продакшнів.

Зареєстрованим учасникам також надається доступ до онлайн-бази даних учасників заходів в рамках Kiev Media Week для організації персональних зустрічей під час KIEV CoProduction Meetings.

Детальніше про програму CoProduction Meetings можна дізнатися тут.

VI міжнародний медіафорум Kiev Media Week відбудеться з 19 по 23 вересня в готелі Hyatt Regency Kiev (Київ, Україна).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
981
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду