22 вересня – круглий стіл КМДА та Української кіноасоціації «Столиця України – столиця кіно»

29 Серпня 2016
906
29 Серпня 2016
16:21

22 вересня – круглий стіл КМДА та Української кіноасоціації «Столиця України – столиця кіно»

906
22 вересня в рамках Kiev Media Week відбудеться круглий стіл «Столиця України – столиця кіно» за участі Київської міської державної адміністрації (КМДА) та Української кіноасоціації.
22 вересня – круглий стіл КМДА та Української кіноасоціації «Столиця України – столиця кіно»

Захід відбудеться в Колонному залі КМДА за підтримки київського міського голови Віталія Кличка.

Круглий стіл спрямований на те, щоб налагодити співпрацю між кіноіндустрією, місцевою владою, приватним бізнесом і громадськістю.

Метою круглого столу стане ініціатива створення міської кінокомісії, завдяки якій має спроститися видача дозволів для зйомок у Києві. Кінокомісія також займеться залученням інвестицій і просуванням міста Києва як перспективної локації для зйомок міжнародних проектів.

Кінопродюсер Максим Асадчий (Pronto Film) каже, що в середньому продакшн-компанія під час зйомок реклами витрачає на проживання іноземних фахівців на місяць близько 3-5 тис. євро. Під час зйомок фільму бюджет набагато більший, бо приїжджає близько 25-30 осіб на 30-50 днів, а середня вартість проживання людини – 100 євро на день.

Допомогти розширити список іноземних студій і продюсерів, готових знімати в Києві, мають такі заходи, як запровадження пільг для кіновиробництва, повернення частини кваліфікованих витрат, витрачених у місті, спрощення дозвільних процедур і наявність єдиного вікна для подачі заявки на дозвіл зйомок у Києві.

Для прикладу, в Європі нині працюють 45 кінокомісій/фондів з 12 країн-членів ЄС, а також Норвегії та Швейцарії. Завдяки таким організаціям отримати дозвіл на зйомку в конкретному місті можна за кілька днів, а вартість знімального дня завдяки дотаціям і пільгам стає доступною навіть для невеликих продакшнів.

Учасниками круглого столу з боку КМДА стануть заступник голови КМДА Олексій Рєзніков, керівник управління туризму КМДА Антон Тараненко і керівник робочої групи Антикорупційного ради при Київському міському голові Андрій Мірошниченко. Сторону кіновиробників представить Українська кіноасоціації. Також на круглий стіл запрошені закордонні фахівці: керівник кінокомісії в Кракові Даріуш Носаль (Dariusz Nosal) і директор виробництва найбільшої кіностудії FilmCamp (Норвегія) Свейн Андерсен (Svein Andersen).

До участі в круглому столі запрошуються зацікавлені представники київської влади всіх рівнів, працівники кіновиробництва, журналісти, міські активісти, представники HoReCa і суміжних бізнесів, представники інших регіонів України.

Відкрита безкоштовна реєстрація на участь в круглому столі. Контакт для преси: Ольга Боровських, o.borovskykh@mrm.ua, (044) 459 46 10.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
906
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду