Old Fashioned Radio: нова онлайн-радіостанція на базі галереї та бару

Old Fashioned Radio: нова онлайн-радіостанція на базі галереї та бару

2 Серпня 2016
6007
2 Серпня 2016
14:30

Old Fashioned Radio: нова онлайн-радіостанція на базі галереї та бару

6007
Засновник художньої галереї 32 Vozdvizhenka Arts House та BAR / 32 Віктор Савків запустив власну джазову радіостанцію, ведучими якої вже стали Олексій Коган, Сергій Буковський, Ілля Чічкан та інші
Old Fashioned Radio: нова онлайн-радіостанція на базі галереї та бару
Old Fashioned Radio: нова онлайн-радіостанція на базі галереї та бару

Нещодавно в Києві розпочала роботу нова онлайн-радіостанція Old Fashioned Radio (OFR). Ідея її створення належить бізнесмену, співвласнику групи компаній «ТІС» Віктору Савківу, який також заснував художню галерею 32 Vozdvizhenka Arts House, об’єднану з баром BAR / 32.

Радіостанція розташовується в цій же подільській будівлі - студія зараз будується на другому поверсі. Водночас команда Old Fashioned Radio працює вже понад два місяці. На сайті ofr.fm можна послухати по кілька випусків кожної з програм та «фірмову» музику – джаз, блюз, фанк та соул. На сайті є дві кнопки: Show&Music із експертними розмовними шоу та Jazz&Blues – виключно музика, за підбір якої відповідають учасник продюсерського центру Jazz in Kiev Артур Ямпольський та Микола Макєєв, відомий як DJ Ekspert.

Крім того, програми радіостанції звучать усередині закладу, що об’єднує в собі бар та галерею.

«На початку травня запустилася кнопка Show & Music. Але з моменту першого ефірного дня багато що змінилося, наші музичні редактори щотижня поповнюють базу новими композиціями, наші шоу також розвиваються від випуску до випуску. Тож якщо згадати наш перший ефірний день, то сьогодні музична база на рівень багатша, шоу – більш якісні та різнопланові, але, безумовно, ми наразі в процесі становлення», – розповіла виконавча продюсерка радіо Станіслава Орловська.

Old Fashioned Radio щотижня готує 10 програм у записі: авторські плейлисти джазу (їх формує Олексій Коган) та блюзу (Артур Ямольский), програми інтерв’ю – про сучасне мистецтво (ведучий – художник Ілля Чічкан) та кіно (кінорежисер Сергій Буковський), передачу, присвячену моді (редактор моди Vogue Украина Тетяна Соловій). Крім того, виходять програми про вино, яхтинг, культурне та світське життя столиці. Власник і генеральний продюсер радіо Віктор Савків також веде шоу «Важный гость», для якого записує інтерв’ю з гостями закладу. До команди радіостанції наразі входить 20 осіб (без урахування ведучих).

Як розповіла «Детектору медіа» креативна продюсерка радіостанції – журналістка й поетеса Міріам Драгіна, в розробці ще близько десятка шоу тематики lifestyle. Аудиторією нового радіо Міріам називає «молодих та дорослих людей, які вже знайшли місце в житті, відбулися як професіонали, бізнесмени, творчі одиниці».

«Але вони не мають часу самостійно глибоко цікавитися деякими процесами, що не стосуються їхньої діяльності, відфільтровувати, що насправді варте уваги, тому готові слухати експертів Old Fashioned Radio. Це сміливі й відкриті до нових знань люди, що прагнуть постійно розширювати світогляд, оточують себе цікавими співрозмовниками та мають хист до якісного відпочинку», – каже продюсерка.

Міріам Драгіна розповіла, що радіостанція також планує готувати новини і втілювати спільні спецпроекти з різними українськими медіа. «Прагнемо не конкурувати, а співпрацювати з багатьма учасниками українського медіапростору», – зазначає вона. Команда радіо запрошує до партнерства різноманітні простори, адже хоче звучати в хороших місцях.

Офіційне відкриття радіостанції відбудеться наприкінці вересня, а поки команда збирається на виїзні події – фестивалі Z-games та Jazz Koktebel, де Old Fashioned Radio працюватиме як портативна радіостанція.

«Детектор медіа» поставив керівнику нової онлайн-радіостанції Old Fashioned Radio Віктору Савківу декілька «установчих» запитань, оминувши питання про назву. Її етимологія зрозуміла: Old Fashioned – це один із найперших коктейлів у світі. Його команда радіо називає метафорою досвіду.

– Вікторе, чому ви вирішили створити онлайн-радіо, причому на базі галереї та бару?

– Наше онлайн-радіо стало частиною культурного хабу на Воздвиженці, яке збільшує майданчик для дискусій, та аудиторію. Радіо дає набагато більше можливостей для комунікаціі та залученості аудиторії, ніж будь-який обмежений простір, як-от галерея чи бар. Інтерактивність та модерність радіомовлення в інтернеті – це свідомий вибір створення Old Fashioned Radio в онлайні.

– Чому ви обрали саме джаз?

– Джаз – бо це привід, це символ, джаз за своєю суттю – це музика вільних людей, музика звільнення. Джаз – це також основа, витоки для більшої частини сучасної музики. Однак OFR – це не класичне джазове радіо, в нас звучить ню-джаз та блюз, фанк та соул.

– Чи плануєте отримувати частоти в FM?

– FM-частоти – це, за поодинокими винятками, політичні проекти. OFR же цікавлять виключно нові медіа та мовлення в інтернеті.

– Звідки радіо отримує фінансування?

– Під час становлення радіостанції цей проект фінансуватиме група компаній «ТІС» (співвласником якої я є). Ця група підтримувала такі некомерційні проекти, як 32 Vozdvizhenka Arts House та Kiev Racing Yacht Club. Old Fashioned Radio – це, в першу чергу, бізнес-проект, який орієнтується на партнерську співпрацю.

– Чи буде у вас реклама?

– Так, на радіостанції буде реклама, різноманітні партнерські проекти. Ми плануємо розвивати новий стандарт партнерства через взаємовигідні просвітницькі проекти.

Old Fashioned Radio – це свідомо нове медіа, такий собі глянець у радіо, це створення онлайн-клубу вільних та амбітних людей, які є рушіями змін.

На фото – Віктор Савків

Фото надано Old Fashioned Radio

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду