З 15 липня по 14 серпня – фотовиставка газети «День» у Моршині

13 Липня 2016
1742
13 Липня 2016
16:29

З 15 липня по 14 серпня – фотовиставка газети «День» у Моршині

1742
15 липня о 15:00 у Палаці культури Моршина (вул. І. Франка, 52) відбудеться відкриття експозиції найкращих світлин Міжнародного фотоконкурсу «День»-2015.
З 15 липня по 14 серпня – фотовиставка газети «День» у Моршині

«Фотовиставка дає шанс змінити... й змінитися»

З 15 липня – Дні «Дня» на Львівщині. Нас уже чекають у Моршині та Стрию!

«Я вперше в місті Лева, і одне з перших місць, де мені пощастило побувати, – ваша фотовиставка. Я вражений, відчуваю усю глибину думок кожної фотографії. Все зроблено з холодним розумом і гарячим серцем. Вважаю, що кожен українець має побувати тут. Із сьогоднішнього дня – я ваш читач і «жива реклама», – написав у книзі відгуків Сергій Медведєв, родом із Горлівки, який у Львові для себе відкрив, напевно, більше, ніж очікував. «День» вже усімнадцяте відвідав місто Лева з фотовиставкою, яка тільки-но добігла завершення. Львівські дні «Дня» декілька разів продовжували, однак відвідувачів експозиції з часом тільки більшало.

Гортаючи товстелезну книгу відгуків, дивуєшся, наскільки різноманітний контингент цього разу відвідав фотовиставку. На сторінках по сусідству опинилися і глибокі судження львівських інтелігентів, і слова вдячності молодих студентів, і невеликі, написані ще дитячим несформованим почерком, щирі враження 9-річних Ярослави та Вікторії. Залишали свої відгуки також гості міста, як з інших куточків України, так і з Польщі, Італії… Передовсім відвідувачі наголошували на широчезному спектрі емоцій, які викликали світлини експозиції: «Фотовиставка переконує, зворушує, дає шанс змінити... й змінитися. Надія в очах українців на ваших світлинах продовжує життя в серці кожного відвідувача». І ще дописи з книги відгуків: «Вражаючі фотографії. Очі, обличчя, думки і душа кожного, зображеного на фото, – це безліч емоцій, це наше горе і наша надія на краще. Ми переможемо!»

«ФОТОГРАФІЯ ПЕРЕДАЄ СВІДЧЕННЯ»

Післясмаком фотовиставки поділився і викладач Франкового університету Ярослав ТАБІНСЬКИЙ, який навчає своїх студентів-журналістів мистецтва фотографії: «Дні «Дня» для кожного міста України – особливе свято, адже крім «екстрактів» фотовиставки відбуваються зустрічі головного редактора зі студентами, читацькі конференції та засідання дискусійних клубів. Проекти газети «День» виконують важливу роль у творенні українського суспільства вже два десятиріччя, і дуже важливу просвітницьку місію виконує саме фотоконкурс. Насамперед це фіксація нашої історії, яку потім за світлинами вивчатимуть наступні покоління. Світлини фотоконкурсу газети «День» завжди додають оптимізму, позитивних вражень та поживи для розуму.

Колись американська письменниця та філософ Сюзан Зонтаг писала, що «в наш час все існує заради того, щоб закінчитися фотографією». Саме тому виникає аргумент, що фотографія передає свідчення. Навіть тоді, коли ми про щось чули, але сумніваємося, то коли побачимо фото, всі сумніви розсіюються.

Фотоконкурс газети «День» – проект, який допомагає зберегти в Україні найкращі традиції світової та європейської журналістики. Це своєрідний формат World Press Photo по-українськи, адже дійсність передається глядачеві через символи, образи, що відтворюють життя сучасного українця, його внутрішні переживання та місце в світі.

«ВАЖЛИВІ ЗАХОДИ У СКЛАДНІ ЧАСИ»

Фотовиставка попрощалася з містом Лева, проте за межі Львівської області їхати не поспішає. Вже завершуються останні приготування до початку днів «Дня» у… Моршині. Тому незабаром зустрінемося на просторах галицького курорту! 15 липня о 15.00 у Палаці культури Моршина (вул. І. Франка, 52) відбудеться відкриття експозиції найкращих світлин Міжнародного фотоконкурсу «День»-2015. А за годину, о 16.00, у клубі санаторію «Лаванда» (вул. І. Франка, 33А) – представлення і обговорення книг із Бібліотеки газети «День» за участю упорядника та автора видань із серії «Новітня історія для чайників» Івана Капсамуна та Валентина Торби.

16 липня о 17.00 редактор відділу політики «Дня» Іван Капсамун та оглядач Валентин Торба представлять редакційні книжки вже у Стрию – приходьте в антикафе «Горище», що на вул. Кравецькій, 2.

«Такі заходи в такий складний час сприяють духовності, зміцненню української нації, культурному розвитку людей, – переконаний міський голова Моршина Руслан ІЛЬНИЦЬКИЙ. – У нас невеличке містечко, але туристичне. Сюди приїжджають дуже багато відпочивальників із різних міст і навіть держав. І нам особливо цікаво мати таку промоцію і міста, і якісного українського. Вважаю, що відкриття фотовиставки «Дня» у Моршині буде дуже гарною подією, і вона матиме гарний результат у культурному й інформаційному сенсі».

«День» є дуже пізнавальною, багатогранною газетою, тож із нетерпінням чекаємо Днів газети на Львівщині, – підтримує міського голову начальниця управління соціально-гуманітарної політики Моршинської міської ради Тетяна ЛЕВКОВИЧ. – Це має велике значення для нашого курортного містечка. Наш міський голова завжди підтримує гарні проекти, де багато пізнавального. Ваші останні книжки присвячені новітній історії, сьогоднішнім подіям на сході. Це вкрай актуально, і це має знати і молодь, і люди старшого віку, і люди, які приїжджають і, може, мають трошки інші погляди, ніж ми, на заході країни. Тому Дні «Дня» на Львівщині просто необхідні, й ми постараємося сприяти, щоб вони пройшли на високому рівні».

Дні нашого видання на Львівщині підтримує і «Моршинкурорт», до унікальних джерел якого їдуть тисячі людей, щоб лікувати тіло (печінку, жовчовивідні шляхи, підшлункову, кишечник, налагоджувати обмін речовин, особливо в дітей). Але тут переймаються і станом духу своїх клієнтів. Микола ФУРМАНЮК, заступник генерального директора з реалізації путівок, послуг та маркетингу санаторно-курортного комплексу «Моршинкурорт», ділиться: «День» я вже знаю років п’ятнадцять. На сьогодні це газета, яка цілеспрямовано підтримує ідею українства, промоції свого, єднання нації. Вона намагається сколихнути свідомість кожного. Сьогодні в Моршин приїжджає і схід, і захід, і північ, і південь, у тому числі білоруси та поодинокі росіяни. Важливо, щоб вони знали, що є така газета. На сьогодні вона – один із рупорів єднання, виходу з цієї складної ситуації, а люди з різними поглядами, концентруючись на курорті «Моршин», бачачи, що ми робимо, що робить газета «День», відповідно зроблять певні висновки».

Фотовиставка «Дня» триватиме у Палаці культури Моршина (вул. І. Франка, 52) з 15 липня по 14 серпня. Приходьте й обирайте найкращу, на ваш погляд, світлину. Вхід – вільний.

Дмитро ПЛАХТА, Львів; Ольга ХАРЧЕНКО, «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Редакція газети «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду