Турчинов заявляє про зростання кіберзлочинності та кібершпигунства

Турчинов заявляє про зростання кіберзлочинності та кібершпигунства

12 Липня 2016
1050
12 Липня 2016
10:30

Турчинов заявляє про зростання кіберзлочинності та кібершпигунства

1050
Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що аналіз матеріалів, які надходять на адресу Апарату Ради національної безпеки і оборони України від розвідувальних органів, Служби безпеки України, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, дають підстави стверджувати про агресію РФ проти України в кіберпросторі.
Турчинов заявляє про зростання кіберзлочинності та кібершпигунства
Турчинов заявляє про зростання кіберзлочинності та кібершпигунства

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Російська Федерація активно здійснює агресивну політику не лише на фронті на сході України, а й у кіберпросторі, що є елементом гібридної війни проти нашої держави», – заявив Олександр Турчинов на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки, на якому було визначено першочергові заходи щодо протидії кіберзагрозам.

За його словами, актуалізуються й інші кіберзагрози, зокрема, зростає кіберзлочинність і активізується кібершпигунство.

Саме тому, на його думку, Національний координаційний центр кібербезпеки має стати системотворчим елементом усієї системи кібербезпеки та кіберзахисту України.

«До складу центру увійшли представники ключових державних органів, які відповідають за весь спектр питань протидії широкому спектру кіберзагроз», –  сказав він.

«У стислі терміни ми маємо здійснити огляд наявних сил, засобів і можливостей нарощування потенціалу реагування відповідних державних органів. Має бути чітко відпрацьовано механізм взаємодії та інформаційного обміну суб'єктів кібербезпеки у разі виявлення кібератак та кіберінцидентів», –  додав Турчинов.

Нагадаємо, представники Європейської комісії підписали угоду, згідно з якою до 2020 року на боротьбу із кіберзлочинністю в декілька етапів буде виділено €1,8 млрд.

На фото - Олександр Турчинов

Фото: tyzhden.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду