До 26 червня – реєстрація на форум для редакторів «Як вистояти та розвиватись в умовах медіа ринку?»

До 26 червня – реєстрація на форум для редакторів «Як вистояти та розвиватись в умовах медіа ринку?»

14 Червня 2016
839
14 Червня 2016
11:27

До 26 червня – реєстрація на форум для редакторів «Як вистояти та розвиватись в умовах медіа ринку?»

839
Протягом двох днів британські та українські експерти разом з керівниками регіональних медіа обговорюватимуть як забезпечити економічну, а таким чином й редакційну незалежність видань.
До 26 червня – реєстрація на форум для редакторів «Як вистояти та розвиватись в умовах медіа ринку?»
До 26 червня – реєстрація на форум для редакторів «Як вистояти та розвиватись в умовах медіа ринку?»

Фундація Томсон та Інститут регіональної преси та інформації, за підтримки ЄС, запрошують редакторів регіональних ЗМІ на дводенний форум  з управління медіа, 12-13 липня, у Харкові.  Обговорення відбудеться у рамках  проекту «Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфлікту».

Форум для редакторів буде присвячений урізноманітненню джерел доходів ЗМІ в умовах несприятливої економічної ситуації та незначних доходів від реклами. Покращення фінансової ситуації в медіа надасть можливість останнім зосередитися на роботі заради інтересів суспільства, висвітлювати життєво-важливі соціальні проблеми, серед яких інтеграція переселенців та контроль місцевої влади. Форум буде корисним для медіа організацій, які переходять від державної/комунальної до приватної форм власності, так і для приватних ЗМІ.

Ґрунтуючись на аналізі ринку та відгуку учасників першого редакційного форуму у лютому, у липні тренери Магда Уолтер (Велика Британія) та Ангеліна Солдатенко (ІРМІ, Україна) разом з учасниками розглянуть наступні питання:

-Аналіз аудиторії та ринку – чому жодне ЗМІ не може працювати без цього?

-Для чого потрібні стратегія та план розвитку ЗМІ?

-Структуру бізнес-плану

-Урізноманітнення джерел доходів  

-Важливість дотримання журналістських стандартів та етичних принципів для досягнення незалежності і надбання конкурентних переваг на ринку

-Презентація та обговорення історій успіху (міжнародний та національний контекст)

-Обмін досвідом та найкращими практиками

-Конфлікт інтересів, розділення комерційної та редакційної діяльності

-Нові моделі бізнесу у вік цифрових технологій

Щоб надати заявку на участь у форумі, треба заповнити онлайн форму до 26 червня, неділя. Організатори забезпечать проживання, харчування та компенсують витрати на квитки.

Для додаткової інформації про форум треба звертатися за телефоном: 050-323-14-30  або ел. адресою: contact@regionalvoices.eu.

Магда Уолтер, Фундації Томсон (Велика Британія), має багаторічний досвід роботи в ділових, політичних та міжнародних новинах; вона працювала на місцевому та громадському ТБ, а також у CNN у США, CNBC Азія у Гонконзі та NBC Новини у Москві, де очолювала роботу бюро. Вона також працювала керівником із зв’язків з медіа у Всесвітньому Банку та у НДО «План Інтернешнел», що опікується проблемами дітей.

Від початку своєї роботи у якості консультанта пані Уолтер тренує журналістів та співробітників медіа, надає поради НДО та агенціям ООН з питань медіа та комунікаційних стратегій, проводить громадські інформаційні відео кампанії і координує проекти з медіа політики, дослідження  та захисту інтересів.

Ангеліна Солдатенко, Інститут Регіональної преси та інформації (ІРМІ) – журналіст, експерт з медіа і зв’язків з громадськістю, а також тренер. Має значний досвід роботи в українських ЗМІ, знається на висвітлюванні соціальних конфліктів.

Проект «Голос місцевих ЗМІ» фінансується ЄС та впроваджується медіа консорціумом з п’яти організацій: Фондацією Томсон, Інститутом регіональної преси та інформації (ІРМІ), МЕМО 98, асоціація «Спільний простір» (АСП) та Європейським центром журналістики (EJC). www.regionalvoices.eu, Facebook #ГолосМісцевихЗМІ.

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
839
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду