Ігор Вдовін, агент програми «ЦРУ» (24 канал) – переможець конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016»

Ігор Вдовін, агент програми «ЦРУ» (24 канал) – переможець конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016»

3 Червня 2016
4934
3 Червня 2016
13:49

Ігор Вдовін, агент програми «ЦРУ» (24 канал) – переможець конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016»

4934
Ігор Вдовін, журналіст (агент) програми «ЦРУ» (24 канал), отримав найвищі бали від журі конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016» за розслідування «Хто стоїть за варварськими вирубками Карпат»
Ігор Вдовін, агент програми «ЦРУ» (24 канал) – переможець конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016»
Ігор Вдовін, агент програми «ЦРУ» (24 канал) – переможець конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016»

Ігор Вдовін, журналіст (агент) програми «ЦРУ» (24 канал), отримав найвищі бали від журі конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016» за розслідування «Хто стоїть за варварськими вирубками Карпат».

Ігор Вдовін, агент програми "ЦРУ"

Сюжет Ігоря розповідає про масову та хаотичну вирубку лісів, що набуває справжніх загальнонаціональних масштабів в Карпатах. Тривожна інформація надходить із різних куточків країни. Ліс рубають не тільки у підніжжя Говерли. Біля угорського кордону України буквально за кілька днів просто зникла діброва зі столітніми дубами.

Результати конкурсу було оголошено 3 червня в представництві Світового банку в Україні.

Разом з Ігорем вищу оцінку отримали екологи Андрій Плига, Дарія Ширяєва та Петро Тєстов за фоторепортаж «Олевська бурштинова республіка: рік по тому».

Дарія Ширяєва, еколог

У п’ятірку переможців також увійшли:

Аліна Семенюк та Ярослав Левицький, "5 канал" (Чернівці). Сюжет "Полювання на лісорубів". Програма "Стоп Корупції".

Олена Логінова, журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект «Радіо Свобода» та "UA:Перший"). Сюжет "Зона бізнесу: чорнобильський ліс на експорт (розслідування)".

Наталія Патрікєєва ("ВВС Україна"). Стаття "Як рубають і продають український ліс".

«Детектор медіа» і програма FLEG II (ЄІСП/Схід-2) в Україні вітають переможців і висловлюють вдячність усім учасникам п’ятого конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України»: Володимиру Борейку, Наталії Горбань, Олені Середі, Олексію Василюку, Юрію Кальчику, Людмилі Чередарик, Леніні Бичковській, Олені Зілінченко, Валентині Мєшковой, Наталії Луценко, Богдану Барбілу, Ніні Жежері, Генадію Сенкевичу, Руслану Харченко, Олені Жежері, Андрію Бейнику, Тетяні Хвильовій, Євгену Кучерову, Петру Чечелюку, Алі Шершень, Андрію Михайлику.

Конкурс було проведено вже вп’яте. Із 129 надісланих матеріалів куратори відібрали для голосування журі 31 сюжет/статтю/радіопрограму.

До складу журі в цьому році увійшли: Олег Листопад, консультант програми ENPI-FLEG, журналіст; Юлія Зелінська, маркетинг-директор проектів ГО «Детектор медіа»; Валерій Ловчиновський, фахівець у галузі охорони дикої природи, біолог; Віктор Маурер, професор лісогосподарського факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України; Оксана Станкевич, президент природоохоронної НУО РМЕО «Екосфера»; Леся Ганжа, головний редактор проекту «Доступ до правди».

Програма FLEG II ( ЄІСП Схід):

Регіональна програма «Правозастосування та управління у лісовому секторі країн східного регіону дії Європейського інструменту сусідства та партнерства - 2» (FLEG II (ЄІСП Схід)) спрямована на створення досконаліших механізмів управління в лісовому секторі семи країн-учасниць, посиленні лісової політики шляхом підвищення ефективності відповідних міжнародних процесів, законодавства та інституційної бази, а також за допомогою розробки, випробування та оцінки пілотних проектів сталого лісокористування на місцевих рівнях з метою тиражування та обміну успішним досвідом. У програмі підкреслюється роль лісу в адаптації до зміни клімату і зниженні негативного впливу на екосистеми і збереженні біорозмаїття, а також у відтворенні засобів і джерел доходів для місцевого населення та національної економіки. Країни - учасниці: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія та Україна. Програма фінансується Європейським союзом.

Партнери:

Європейська комісія. Європейський Союз є найбільшим в світі донором ресурсів для зовнішнього сприяння розвитку інших країн. Більшість програм фінансового і технічного сприяння сусіднім країнам і країнам-кандидатам в члени Євросоюзу знаходяться у віданні Генерального директорату Європейської комісії з європейської політики сусідства та переговорів з питань розширення ЄС. Дане відомство сприяє східним і південним сусідам Євросоюзу на підтримку їхніх реформ і демократичної консолідації, а також з метою забезпечення благополуччя, стабільності і безпеки на всій території Європи. Його діяльність сприяє підвищенню ролі цінностей, політики та інтересів Євросоюзу в регіоні і розвитку особливих відносин ЄС з сусідніми країнами.

Світовий банк. Світовий банк є одним з найважливіших джерел фінансової і технічної допомоги країнам, що розвиваються, в  усьому світі. Ми не є банком у звичайному розумінні цього слова. Наша організація складається з п'яти унікальних організацій розвитку, що управляються країнами-членами. Ми надаємо країнам, що розвиваються, позики за низькими ставками, безвідсоткові кредити і гранти, допомагаючи їм вирішувати завдання, що стоять перед ними у найрізноманітніших сферах діяльності, таких як освіта, охорона здоров'я, державне управління, інфраструктура, розвиток фінансового та приватного секторів, сільське господарство, охорона довкілля і управління природними ресурсами. Деякі з наших проектів можуть співфінансуватися урядами, іншими багатосторонніми організаціями та комерційними банками, експортно-кредитними агентствами та приватними інвесторами.

Міжнародний союз охорони природи. Діяльність Міжнародного союзу охорони природи (МСОП/IUCN) спрямована на пошук оптимальних рішень найгостріших проблем охорони довкілля та розвитку.,. МСОП - найстаріша і найбільша міжнародна екологічна організація в світі, що об'єднує понад 1200 урядових та неурядових структур і близько 11 тис. фахівців з 160 країн, що працюють на добровільній основі. Діяльність МСОП забезпечується роботою понад 1 тис. штатних співробітників більш ніж в 45 офісах і сотнями партнерських організацій державного, громадського та приватного секторів по всьому світу.

Всесвітній фонд дикої природи. Всесвітній фонд дикої природи (WWF) - одна з найбільших у світі і найбільш авторитетних незалежних природоохоронних організацій, що об'єднує близько 5 млн. прихильників і має відділення більш ніж у 100 країнах. Місія WWF - у запобіганні дедалі глибшій деградації природного середовища планети і досягненні гармонії людини і природи, збереження біологічного розмаїття Землі та забезпеченні сталого використання відновлюваних природних ресурсів і зниженні рівня забруднення довкілля та марнотратного споживання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4934
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду