47

47

23 Травня 2016
925
23 Травня 2016
10:40

47

Мирослава Гонгадзе, для «Української правди»
925
Георгію 47, 16 з них у нашій пам’яті. Роки минають, життя триває, без тебе.
47
47

Ми не відчуваємо твоєї безумовної любові, тепла, невтомної енергії, мудрості і далекоглядності. Але за той короткий час, що ти провів з нами, ти дав життя одним, зарядив назавжди інших і надихнув на боротьбу мільйони.

Зрештою, завдяки тобі свій голос знайшла і я.

Останні два роки, після початку війни Росії проти України, я особливо часто згадую твої слова, які сьогодні звучать як пророцтвo.

"Крим для України може стати серйозною зоною конфлікту", – казав ти.

"Якщо їх не зупинити в Грузії, вони підуть на Україну", – застерігав ти.

"Балтійські країни, Україна, Грузія мусять творити свій Альянс безпеки", – закликав ти.

Але тоді , коли Абхазія стікала кров’ю, буквально разом з тобою, а біженці, багато з яких стали нашими близькими, шукали притулку де могли, офіційній Україні було не до цього.

Кучма будував клептократичну державну машину, зав'язану на залежності від Росії. Люди, кинуті на призволяще шукали шляхи до виживання. Україна не передбачала, що горе, яке Росія принесла сусідам,може скоро торкнутись і її.

16 років по тобі, в офіційній Україні мало що змінилось.

Кучма, без якого ти сьогодні був би з нами, веде переговори з Росією від імені України. Люди, далі покинуті на призволяще. Гинуть тепер і проливають свою кров за рідну землю і свободу самі українці.

Я знаю, якби ти був живий, ти був би сьогодні там на східному фронті.

Сьогодні ж, у твій день народження я хочу щоб ти, ангелом-охоронцем полинув туди і оберіг тих, хто закриває своїми тілами Україну. Бо лише, ти, який готовий був віддати життя за Україну,можеш сповна оцінити їх відвагу і жертовність.

Я знаю, з твоєю допомогою, ми таки переможемо. 

Мирослава Гонгадзе

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Мирослава Гонгадзе, для «Української правди»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
925
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду