Серія статей Андрія Михайлика про Закарпаття

Серія статей Андрія Михайлика про Закарпаття

20 Травня 2016
2042
20 Травня 2016
20:46

Серія статей Андрія Михайлика про Закарпаття

2042
Конкурс: «Правозастосування та управління у лісовому секторі України. 2016»
Серія статей Андрія Михайлика про Закарпаття
Серія статей Андрія Михайлика про Закарпаття

1) На західному фронті без змін. Від 28.03.2016р.

Закарпаття. Одвіку люди тут жили з лісу: він годував, зігрівав, оберігав. Ліси – безперечно, найбільший природний ресурс краю. Це загальновідомо. Окрім усього іншого, вони виконують водоохоронні, захисні, санітарно-гігієнічні, кліматорегулюючі функції. І не лише у регіоні. Не даремно саме карпатські ліси називають «Зеленими легенями Європи».

Проте гірські екосистеми (витоки річок, полонини, ліси) настільки вразливі, що дуже легко переступити оту межу, за якою починається катастрофа. Те, що відбувається останнім часом, вже нагадує інформаційні повідомлення з фронту. Достатньо прочитати заголовки новин: «На Закарпатті вирубали 100-літній дубовий ліс», «Через 10 років лісу в українських Карпатах не буде…», «Українські Карпати тотально «лисіють»: вражаюча аерозйомка»… А ще не так давно край називали Українською Швейцарією. Саме з цього порівняння і розпочалася розмова з професором Федором ГАМОРОМ.

Читати статтю повнітю за посиланням на сайті "Грінченко інформ".

2) Дорогою ціною. Від 10.04.2016р.

Приголомшлива повідка прилетіла із Закарпаття: «Псевдонауковці та «громадські активісти» здійснили підпал в Ужанському парку». Про це написали деякі місцеві інтернет-ресурси. Мовляв (цитую одну з таких інтернет-рептильок), «5 квітня 2016 року служба державної охорони природно-заповідного фонду спіймала на гарячому провокаторів та паліїв».

Новина сколихнула природоохоронну громадськість. «Ось типовий приклад чорного PR або публіцистичної ахінеї. У статті ще не вистачає інформації про те, чим же користувалися громадські активісти, аби підпалити ліс. Пропоную версію: підпалили спалахами від фотоапаратів, якими знімали території, де повирубали дерева», – з гіркою іронією прокоментував інформацію про «паліїв» очільник Українського товариства охорони птахів (ТОП) Олег Дудкін. Саме ТОП за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина) здійснює масштабний проект «Збереження карпатських пралісів».

Читати статтю повністю за посиланням на сайті "Грінченко інформ".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Андрій Михайлик, Грінченко інформ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2042
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду