10 травня – лекція «Правда в епоху глобальних медіа»

10 травня – лекція «Правда в епоху глобальних медіа»

6 Травня 2016
761
6 Травня 2016
16:07

10 травня – лекція «Правда в епоху глобальних медіа»

761
Програма імені Фулбрайта в Україні запрошує на лекцію професора Кліффорда Ґ. Крістіанса «Правда в епоху глобальних медіа», яка відбудеться 10 травня о 18.00 у прес-центрі інформаційного агентства «Українські новини» (Київ, вул. Еспланадна, 20, 1-й поверх, метро «Палац спорту»).
10 травня – лекція «Правда в епоху глобальних медіа»
10 травня – лекція «Правда в епоху глобальних медіа»

Глобалізація медіа зумовила особливу увагу до питань журналістської етики, особливо пошуків універсальних принципів. Принцип правди медіаповідомлень завжди був і залишається основним у друкованих та радіо- і телевиданнях. Лекція професора Крістіанса буде присвячена застосуванню принципу правди на міжнародному рівні в умовах революції медіатехнологій, що буде проілюстровано випадками у журналістиці та дослідженнями.

Кліффорд Ґ. Крістіанс (Clifford G. Christians) – гостьовий професор комунікацій, професор журналістики і медіа-знавства в Університеті штату Іллінойс (Урбана-Шампейн). Професор Крістіанс займається дослідженнями питань журналістської етики, є автором і співавтором багатьох праць, серед яких – Responsibility in Mass Communications, Good News: Social Ethics and the Press, Media Ethics: Cases and Moral Reasoning (переклад українською «Медіяетика: практичні випадки та моральні міркування» здійснено Школою журналістики і медіакомунікацій УКУ у 2014 році). Кліффорд Ґ. Крістіанс здобув ступінь бакалавра класичної філології, бакалавра і магістра богослов’я, магістерську ступінь із соціолінгвістики в Університеті Південної Каліфорнії, Ph.D. з комунікацій в Університеті штату Іллінойс. Він був гостьовим викладачем філософської етики в Прінстонському університеті і соціальної етики в Університеті Чикаґо, брав участь у «Програмі П’ю» в Оксфордському університеті.

Мова лекції – англійська. Буде забезпечено синхронний переклад українською.

Необхідно попередньо зареєструватися на подію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду