До 10 квітня – реєстрація на участь у навчальному візиті до Польщі для журналістів та блогерів

До 10 квітня – реєстрація на участь у навчальному візиті до Польщі для журналістів та блогерів

31 Березня 2016
720
31 Березня 2016
09:45

До 10 квітня – реєстрація на участь у навчальному візиті до Польщі для журналістів та блогерів

720
Центр АХАЛАР (Чернігів) разом з колегами з Гельсінського фонду з прав людини (Польща, Варшава), ТРК «Черноморська» та «Крим SOS» (Київ) запрошують до участі у навчальному візиті до Польщі активних блогерів та журналістів з регіональних медіа, які пишуть про актуальні соціально-політичні теми, особливо зацікавлені тематикою Криму та реформуванням України.
До 10 квітня – реєстрація на участь у навчальному візиті до Польщі для журналістів та блогерів
До 10 квітня – реєстрація на участь у навчальному візиті до Польщі для журналістів та блогерів

Це вже другий візит в рамках цього проекту. Перший відбувся в липні 2015 року. 

Метою візиту є отримання журналістами знань в сфері польського досвіду політичної трансформації, а також функціонування релігійних/етнічних меншин на локальному рівні.

Організатори розраховують, що візит буде мати вплив на зникнення інформаційної прогалини в суспільстві, з’явиться більш компетентно підготовлена інформація на тему проведення реформ  в Україні,  розпочнеться  дискусія стосовно ролі та значення Криму для України та посилиться взаєморозуміння між мешканцями Криму та материкової частини України. 

Проект передбачає участь 14  активних журналістів з локальних газет, телебачення, радіо і веб-сайтів. 

Учасники навчального візиту будуть відібрані в рамках відкритого конкурсу на підставі поданої заявки учасника та співбесіди в Skype.  

Для участі у відборі треба  заповнити онлайн заявку на участь за посиланням - анкета учасника.

Необхідно також надати контакти (телефон та email) двох осіб, які могли б рекомендувати журналіста.

Варто в заявці навести приклади своїх статей/матеріалів та вказати, наприклад, тираж газети, кількість відвідувань сайту або блогу, бо пріоритетним критерієм буде попередня робота журналіста.  

Програма візиту буде охоплювати наступне:  

-ознайомлення учасників з польським досвідом в сфері самоуправління (на прикладі децентралізації – більша автономія для локальних громад), функціонування релігійних/етнічних меншин на локальному рівні; 

-презентація учасникам візиту польського досвіду в реформуванні інших державних галузей (правосуддя, силові структури та інше). 

Планується, що учасники навчального візиту будуть в подальшому запрошуватися як коментатори/експерти для участі в програмах ТРК «Черноморська», а також будуть мати можливість публікувати свої матеріали на сайтах ТРК «Черноморська», «Kрим SOS» та Karty97.

Місце проведення: Варшава, Велюнь (Польща). 

Дати проведення: 15-22 травня 2016 року.

Учасники забезпечуються проживанням та харчуванням під час навчального візиту, а також їм відшкодовуються витрати за проїзд (автобус, поїзд - в разі наявності квитків).

Дедлайн подачі анкети: 10 квітня.

Результати конкурсу будуть оголошені  до 15 квітня 2016 року. 

Заявнику обов’язково треба мати діючий закордонний паспорт. 

Контакти: Центр АХАЛАР, ahalar@gmail.com, (0462) 677-312.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду