Нацрада закликала телеканали відмовитись від російської кінопродукції, яка розпалює ворожнечу

Нацрада закликала телеканали відмовитись від російської кінопродукції, яка розпалює ворожнечу

31 Жовтня 2014
4082
31 Жовтня 2014
19:35

Нацрада закликала телеканали відмовитись від російської кінопродукції, яка розпалює ворожнечу

4082
Нацрада закликала телеканали відмовитись від російської кінопродукції, яка розпалює ворожнечу
Нацрада закликала телеканали відмовитись від російської кінопродукції, яка розпалює ворожнечу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підтримала відмову телеканалу ICTV від показу серіалу з актором Михайлом Пореченковим і закликала телеканали переглянути програмний підхід до показу аудіовізуальної продукції російського виробництва. Про це повідомляє сайт Нацради.

 

«Регуляторний орган позитивно оцінює рішення каналу ICTV щодо негайного скасування показу серіалу «Агент національної безпеки». Нацрада вважає неприпустимим популяризувати в українському ефірі актора Михайла Пореченкова, а також інших російський митців, які своїми позиціями та вчинками демонструють неповагу до незалежності української держави та гідності громадян нашого країни», - йдеться в заяві на сайті Нацради.

 

У регуляторному органі повідомили, що вже зараз до них надходять скарги від суспільства та громадських організацій, у яких висловлюються вимоги припинити трансляції фільмів за участі цього російського громадянина, що не лише підтримує агресію проти нашої держави, а й «бере участь в іміджевій візуальній підтримці цієї агресії».

 

Нацрада виступає за саморегуляцію медіаринку в питаннях кіно- та серіального контенту. Тому закликає керівників українських телеканалів не чекати рішень державних органів і терміново прибрати з ефіру кінопродукцію російського виробництва, яка пропагує антиукраїнські настрої.

 

«Ми впевнені, що менеджери, власники та керівники телеканалів обов'язково проявлять свою громадянську позицію, патріотизм у складний для країни час», - заявили в Нацраді.

 

Це не перша заява Нацради щодо російських серіалів. На початку серпня Нацрада вимагала від телеканалів «соціальної відповідальності» щодо російських пропагандистських серіалів. Згодом представники Нацради увійшли до прокатної комісії при Мінкульті та ініціювали перегляд прокатних посвідчень пропагандистських фільмів і серіалів з РФ. На підставі рішень прокатної комісії у липні Держкіно заборонило до показу в Україні два фільми, у вересні - 11 російських фільмів і серіалів (дев'ять і ще два), у жовтні - ще сім.

 

Нагадаємо, що телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV), заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки»), в яких грає російський актор Михайло Пореченков, проти якого відкрили кримінальні провадження Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України за участь в обстрілі терористами підрозділів українських збройних сил в аеропорту Донецька.

 

Міністр культури Євген Нищук заявив, що Міністерство культури України ініціює заборону демонстрації в Україні фільмів, у яких знімався Михайло Пореченков: «Ми підготували звернення до Держкомтелерадіо, до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, щоб вони промоніторили фільми, в яких знімався Поречников та щоб накладалася заборона демонстрації таких фільмів, щоб такі фільми не мали права демонструватися в Україні». На його думку, Михайло Пореченков також має поповнити список російських культурних діячів, які є персонами нон-грата в Україні.

 

Держкіно заявило, що підтримує ініціативу Мінкульту щодо заборони фільмів за участі Михайла Пореченкова. Держкіно також нагадало, що за останній час вже було заборонено два фільми за участі Пореченкова - «Поддубний» і «Біла гвардія». Саме стрічку «Піддубний» російський актор, за його словами, привіз до «ДНР».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду