Телеканалу НТН виповнюється 10 років (історія каналу)

Телеканалу НТН виповнюється 10 років (історія каналу)

31 Жовтня 2014
5760
31 Жовтня 2014
18:48

Телеканалу НТН виповнюється 10 років (історія каналу)

5760
1 листопада українському загальнонаціональному телеканалу НТН виповнюється 10 років.
Телеканалу НТН виповнюється 10 років (історія каналу)
Телеканалу НТН виповнюється 10 років (історія каналу)

Телеканал НТН («Національні телевізійні новини») розпочав мовлення 1 листопада 2004 року на базі ліцензії ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (у минулому - «TV-Табачук»). Спершу мовив на супутнику і в кабельних мережах. На початку 2005 року НТН без конкурсу отримав 75 ефірних частот - цілу загальнонаціональну мережу. Їх було внесено до ліцензії каналу через суд, шляхом переоформлення ліцензії. Експерти тоді припускали, що НТН зміг цього добитися через свою наближеність до тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича.

 

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення нового складу (часів Президента Віктора Ющенка) і Генпрокуратура оскаржували судові рішення щодо внесення частот у ліцензію НТН без конкурсу. Працівники телеканалу звинувачували Нацраду і Генпрокуратуру в політичних мотивах переслідування.

 

Зрештою, наприкінці 2005 року частоти залишилися в НТН.

 

У той період генеральним директором каналу був Олександр Ільяшенко - нині член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Наприкінці 2007 року НТН увійшов до складу медіахолдингу Inter Mediа Group Валерія Хорошковського - після того, як цей холдинг завершив угоду з придбання 60% ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» у ТОВ «Капіталінвест», що було пов'язане з Едуардом Прутніком - колишнім радником Віктора Януковича, на той момент головою Держкомтелерадіо, а згодом - народним депутатом.

 

У 2009 році Inter Mediа Group викупила решту 40% ТОВ «Телестудія "Служба інформації"», і канал НТН повністю перейшов у власність медіахолдингу Валерія Хорошковського. Канал НТН коштував групі «Інтер» $ 350 млн.

 

На початку 2013 року НТН разом з усією групою «Інтер» перейшов у власність Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна.

 

Канал НТН стартував як інформаційний канал, згодом став «чоловічим», нині позиціонує себе як канал найкращих детективів світу.

 

Як повідомляє прес-служба НТН, старожилом каналу - програмою, яка виходить з першого дня - є програма гострих новин «Свідок», яка також святкує свій ювілей. Її беззмінними ведучими залишаються Олексій Стеценко та Олександр Бондарчук. Хоча сьогодні разом з ними працюють також ведучі Катерина Махонич і Катерина Булатова.

 

«Близько 30% наших співробітників - це люди, які працювали на каналі з першого дня. Ми дуже пишаємося тією трепетною любов'ю, яку відчувають до телеканалу наші співробітники і намагаємося робити все, щоб їм завжди було цікаво працювати», - зазначив генеральний директор НТН Олександр Мельничук.

 

До кінця року НТН планує нові детективні прем'єри Люка Бессона «Без обмежень» (No limited), «Тунель», всі сезони «Копи новобранці», а також нові випуски тревел-шоу «Поїхали» і прем'єру програми «Злочин і чари». Нові сезони традиційних детективів каналу «Криміналісти: мислити як злочинець» (Criminal minds) і CSI глядачі побачать в ефірі НТН навесні 2015 року.

 

«Детектор медіа» вітає канал НТН з ювілеєм!

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду