Кінцевий власник газети «Вести» заховався на Кіпрі

Кінцевий власник газети «Вести» заховався на Кіпрі

31 Жовтня 2014
6623
31 Жовтня 2014
14:16

Кінцевий власник газети «Вести» заховався на Кіпрі

6623
Кінцевий власник газети «Вести» заховався на Кіпрі
Кінцевий власник газети «Вести» заховався на Кіпрі

У видавця газети «Вести» - ТОВ «Інновація і рішення» - змінився власник. Замість Андрія Кошевого ним стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн. Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 

Зв'язатися з головним редактором газети «Вести» Ігорем Гужвою та отримати його коментар щодо появи кіпрської компанії в структурі власності газети «Вести» «Детектор медіа» не вдалося.

 

Нагадаємо, ТОВ «Інновація і рішення» стало засновником і видавцем газети «Вести» з 1 серпня замість ТОВ «Вісті мас-медіа». «Це процеси, пов'язані з оптимізацією нашого внутрішнього корпоративного управління. Власник залишився попередній - це я. І, власне, інших змін не відбулося», - сказав у коментарі «Детектор медіа» Ігор Гужва, коментуючи зміни.

 

У відкритих джерелах в інтернеті людина на ім'я Кошевой Андрій Костянтинович, який був попереднім власником ТОВ «Інновація і рішення», фігурує як перший заступник голови правління ПАТ «Вінницягаз» (2007-2010), перший заступник директора державного підприємства «Дельта-лоцман» (2011), член правління ПАТ «Вінницягаз» (2013).

 

Раніше «Дуся» писала про те, що в липні всіх співробітників газети «Вести» звільнили й одразу переоформили працювати в іншу компанію. Тоді Ігор Гужва відмовився коментувати суть цих змін.

 

За даними Єдиного державного реєстру, попередній видавець газети «Вести» - ТОВ «Вісті мас-медіа» - як і раніше, належить ТОВ «Мультімедіа інвест груп», а ця компанія належить Ігорю Гужві та (дуже незначна частка) Оксані Гонті.

 

ТОВ «Мультімедіа інвест груп» є також власником ТОВ «Медіа-репортер», яке є засновником і видавцем журналу «Вести. Репортер».

 

Нагадаємо, 22 травня податкова міліція арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» (газета «Вести») та його гендиректора Ігоря Гужви. Холдинг «Мультимедіа інвест груп», до якого входить газета, заявив про тиск з боку влади.

 

Міністерство доходів і зборів України повідомило, що, починаючи із квітня, податкова міліція розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності окремих фінансових установ України. «Зокрема, встановлено, що рядом підприємств, у тому числі ТОВ "Торггазстрим ЛТД" (м.Сімферополь), протиправна діяльність якого на сьогодні є предметом перевірки правоохоронних органів, було перераховано 93,6 мільйона гривень на адресу Сумського приватного підприємства. Повідомляємо, що це підприємство впродовж тривалого часу декларує відсутність господарської діяльності. У подальшому вказані грошові кошти перераховано ТОВ "Вісті Мас-Медіа"», - йдеться в повідомленні. Тому 22 травня у приміщеннях ТОВ «Вісті Мас-Медіа» було проведено санкціонований обшук.

 

20 серпня Державна фіскальна служба України (колишнє Міністерство доходів і зборів України) повідомила «Детектор медіа», що Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області досі провадиться досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

11 вересня в редакції газети «Вести» провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua представники Служби безпеки України. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

Як відомо, до складу медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп» входять газета «Вести», журнал «Вести. Репортер», радіо «Вести», супутниковий телеканал UBR і дві телекомпанії, що мають місця в регіональному цифровому мультиплексі у Києві та Львові (ТОВ «Медіамережі» і ТОВ «Мультиплексресурс»). Ігор Гужва називає себе власником цих медіа, спростовуючи причетність до них представників оточення Віктора Януковича та Віктора Медведчука. Він заявляє, що розвиває медіа на залучені кошти, але імен кредиторів не називає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду