Перший національний покаже німецький документальний цикл про падіння Берлінської стіни

Перший національний покаже німецький документальний цикл про падіння Берлінської стіни

31 Жовтня 2014
2656
31 Жовтня 2014
12:13

Перший національний покаже німецький документальний цикл про падіння Берлінської стіни

2656
Перший національний покаже німецький документальний цикл про падіння Берлінської стіни
Перший національний покаже німецький документальний цикл про падіння Берлінської стіни

1 листопада в ефірі Першого національного стартує документальний серіал «Прорив у невідоме» німецького телеканалу MDR про одну з найвизначних сторінок новітньої історії - руйнування Берлінської стіни у листопаді 1989 року. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

«Реальні факти, ексклюзивні архівні відеоматеріали, свідчення учасників подій - у документальному серіалі "Прорив у невідоме", створеному німецьким телеканалом MDR у 2014 році», - зазначають у прес-службі.

 

Документальний цикл складається з чотирьох серій. Першу та другу з них глядач зможе переглянути о 13.30 1 і 2 листопада.

 

«Протягом 28 років ця камінно-бетонна споруда завдовжки у 155 км була наочним втіленням "залізної завіси". Її падіння стало символічним закінченням "холодної війни" між двома наддержавами - СРСР та США, а ще об'єднанням Східної і Західної Німеччини. Німецький народ нарешті домігся своєї єдності в оновленій демократичній країні. Хронологію тих подій у фільмі відтворюють їхні учасники і очевидці», - зазначають у прес-службі.

 

Перший епізод документального серіалу називається «Травень 1989-го». Цього місяця під впливом радянської перебудови Угорщина знищила укріплення на кордоні зі своїм західним сусідом Австрією. Керівництво НДР не збиралося брати собі це за приклад. Однак невдовзі втратило контроль над ситуацією, що почала стрімко розвиватись. Тисячі громадян Східної Німеччини приїздили в інші східноєвропейські країни з надією потрапити звідти до Західної Німеччини.

 

Друга частина проекту - «Жовтень 1989-го» розповість про те, як угорська влада оголосила про повне відкриття кордонів, Берлінська стіна втратила свій зміст: протягом трьох днів з НДР через територію Угорщини виїхало 15 тисяч громадян. В країні почались масові демонстрації з вимогою дотримання громадянських прав і свобод.

 

Нагадаємо, на початку жовтня повідомлялося, що на Першому національному пройдуть Дні німецького телебачення, у рамках якого будуть представлені фільми, серіали та програми виробництва середньонімецького суспільно-правового телеканалу Mitteldeutscher Rundfunk (MDR), який співпрацює з суспільним мовником Німеччини ARD.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2656
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
преса
3464 дн. тому
повідомляє PR-служба...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду