Нацрада оголосила попередження ТРК «Ера» за відсутність супутникового мовлення

Нацрада оголосила попередження ТРК «Ера» за відсутність супутникового мовлення

30 Жовтня 2014
3721
30 Жовтня 2014
12:49

Нацрада оголосила попередження ТРК «Ера» за відсутність супутникового мовлення

3721
Нацрада оголосила попередження ТРК «Ера» за відсутність супутникового мовлення
Нацрада оголосила попередження ТРК «Ера» за відсутність супутникового мовлення

30 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телерадіокомпанії «Ера» за відсутність супутникового мовлення. Відповідне рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки.

 

ТРК «Ера» володіє ліцензією на ефірне мовлення на мережі УР-1 (разом з Національною телекомпанією) обсягом 5 годин 18 хвилин на добу) та ліцензією на супутникове мовлення 24 години на добу. Перевірка зафіксувала відсутність супутникового мовлення.

 

Керівник ТРК «Ера» Ігор Лоташевський пояснив, що у 2012 році «Ера» розпочала супутникове мовлення, але згодом його призупинила. «Коли почалися певні події наприкінці минулого року, зупинилось інвестування нашого проекту з боку певних фінансових інституцій. Але було обумовлено, що вони подивляться, як буде далі. Рекламний ринок впав дуже потужно, і тенденції кажуть, що дна не видно. Так само і в наших інвесторів є питання з приводу цього. Але в нас підписані певні додаткові угоди, що в грудні вони повертаються до розгляду цього питання. Тобто вони не зупинили, а призупинили фінансування», - сказав він.

 

Зі слів пана Лоташевського, зустріч із інвесторами з приводу подальшої долі супутникового телеканалу «Ера» запланована на 12 грудня 2014 року. Він попросив Нацраду взяти до уваги ситуацію та дати до кінця року час на виправлення порушення.

 

Водночас пан Лоташевський визнав, що для відновлення мовлення «Ери» на супутнику після позитивного рішення інвесторів знадобиться додатковий час. «У нас був контракт із SES Sirius, який ми вже анулювали. І тепер на нашій супутниковій частоті вже мовить "Рабинович TV"», - повідомив він.

 

Заступник голови Нацради Григорій Шверк запропонував ТРК «Ера» не боротися за ліцензію, за якою діяльність не ведеться, анулювати її, а потім отримати нову ліцензію, якщо з'явиться фінансування: «Отримати супутникову ліцензію зараз коштує 120 тис. гривень і місяць часу. Пропоную вам зараз відмовитися від ліцензії, і потім знову проліцензуватися, якщо буде фінансування. Я вважаю, що попередження - це ще не позбавлення ліцензії, але певний знак щодо цього».

 

Член Нацради Владислав Севрюков нагадав, що 31 липня Нацрада вже розглядала питання відсутності супутникового мовлення ТРК «Ера». Тоді компанія пообіцяла до 1 жовтня відновити мовлення. Регулятор пішов їй назустріч, узяв до відома результати перевірки та призначив додаткову позапланову перевірку на 1 жовтня. Втім, моніторинг після 1 жовтня показав, що мовлення такі не здійснюється. «Економічна ситуація зрозуміла всім. Але нам потрібно однаково ставитися до всіх учасників ринку. Зараз будь-хто може пояснити порушення ринковими умовами. Але ми вже давали попередження за відсутність мовлення», - зауважив пан Севрюков.

 

Його підтримав голова Нацради Юрій Артеменко, який нагадав, що в аналогічній ситуації було оголошено два попередження ТОВ «Ілоніт-ТВ» (телеканал «Меню-ТВ» холдингу УМХ), яка не здійснювала супутникове мовлення, та розпочато процедуру анулювання ліцензії.

 

Члени Нацради проголосували за оголошення попередження ТРК «Ера» і зобов'язала компанію до кінця 2014 року привести діяльність у відповідність до умов ліцензії (пропозиція Катерини Котенко дати час до 15 грудня не набрала достатньої кількості голосів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду