Film.ua продала права на серіал «Нюхач» і ще сім своїх проектів у 14 країн

Film.ua продала права на серіал «Нюхач» і ще сім своїх проектів у 14 країн

28 Жовтня 2014
3782
28 Жовтня 2014
14:40

Film.ua продала права на серіал «Нюхач» і ще сім своїх проектів у 14 країн

3782
Film.ua продала права на серіал «Нюхач» і ще сім своїх проектів у 14 країн
Film.ua продала права на серіал «Нюхач» і ще сім своїх проектів у 14 країн

Група компаній Film.ua Group продала права на вісім своїх проектів у 14 країн. Зокрема, права на серіал «Нюхач» продано в 11 країн. Таких домовленостей Film.ua Group досягла під час каннського ринку аудіовізуального контенту MIPCOM 2014, що тривав 13-16 жовтня в Каннах, повідомляє сайт Film.ua.

 

Найбільший інтерес із боку іноземних компаній Film.ua помітила до свого детективного серіалу «Нюхач». Цей проект потрапив до списку найцікавішого контенту, представленого цього року в Каннах, за версією американського видання World Screen.

 

Зокрема, телевізійні права на показ першого сезону «Нюхача» було продано в Польщу (канали Puls TV), Фінляндію (YLE), Венесуелу, В'єтнам і Македонію.

 

Другий сезон «Нюхача», зйомки якого ще тривають, зацікавив Францію (Pre-sale, було продано всі права), Естонію, Литву і Латвію (телевізійні права), Болгарію та Японію (телевізійні права).

 

Також тривають переговори щодо продажу телевізійних прав на серіал на канали Туреччини, Німеччини, Італії, Іспанії, Мексики, Ісландії, Австралії, Греції, Португалії та Іспанії.

 

Крім того, шість проектів виробництва Film.ua (серіал «Жіночий лікар», документальний цикл «Історія криміналістики», драматичний серіал «Метелики», реаліті-шоу «Джентльмени на дачі», телепроект «Містичні історії» та байопик «Син батька народнів») потрапили до списку найцікавіших проектів міжнародного консалтингового агентства К7 Media. Ще один проект Film.ua - багатосерійний художній фільм «Вангелія» - також потрапив до каталогу K7 Media Catalogue Highlights.

 

Телевізійні права на фільми «Вангелія» та «Син батька народів» було продано в Македонію, а телевізійні права на третій сезон мультсеріалу «Ескімоска» придбали канали в Індонезії та Шрі-Ланці.

 

Повні пакети прав, у тому числі дистрибуторські, на фільми «Метелики», «Янголи війни», «Бомбер» та «Полювання на Вервольфа» продано в Італію.

 

За словами представників Film.ua Group, цього року їхній стенд користувався великою популярністю. «За результатами цього ринку можна з упевненістю сказати, що на нас дивляться зовсім іншими очима і з нами хочуть мати справу», - відзначила менеджер із закупівель Film.ua Катерина Вишневська.

 

Над входом до Палацу фестивалів, де проходив MIPCOM 2014, висів банер «Нюхача»

 

Продюсер Film.ua Group Ірина Костюк відзначила позитивну реакцію ринку та цікавість із боку міжнародних покупців до каталогу українських форматів UA Formats, який вона вперше представила на ринку в Каннах. «Я помітила підвищену цікавість до анімації з боку колег на російському та українському ринках. І я тішуся, що Film.ua Group випередили цю тенденцію та запустили анімаційний напрямок Animagrad ще позаторік. Розробки компанії (як і вже готові проекти), підготовлені для пошуку стратегічного довготривалого партнерства, були з великим ентузіазмом сприйняті ринком», - розповіла пані Костюк.

 

Менеджер із продажів Film.ua Євген Драчов і менеджер і закупівель Катерина Вишневська зауважили, що на міжнародному телевізійному ринку в центрі уваги залишаються серіали в жанрі розслідувань і драма, а також історичні та костюмовані серіали. «Драма, драма і ще раз драма. Будь-якого жанру та будь-якого формату, - відзначає пані Вишневська. - Оригінальна та адаптації вже наявних на інших ринках форматів, давно забутої класики, рімейки фільмів, адаптація коміксів».

 

Що стосується тенденцій вітчизняного ринку, то вони, на думку фахівців Film.ua Group, залишаються незмінними. «Всі шукають високу якість за мінімум грошей. Основна наша проблема на сьогодні - різке падіння українського ринку, і передбачуване зниження російського ринку. Якщо так піде й далі, то бізнесу буде мало», - сказав директор Film.ua Distribution Ігор Сторчак.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду