Севгіль Мусаєва стала головним редактором «Української правди», туди ж переходить Марія Жартовська

Севгіль Мусаєва стала головним редактором «Української правди», туди ж переходить Марія Жартовська

23 Жовтня 2014
5908
23 Жовтня 2014
11:30

Севгіль Мусаєва стала головним редактором «Української правди», туди ж переходить Марія Жартовська

5908
Севгіль Мусаєва стала головним редактором «Української правди», туди ж переходить Марія Жартовська
Севгіль Мусаєва стала головним редактором «Української правди», туди ж переходить Марія Жартовська

Новим головним редактором «Української правди» («УП») стала журналістка Севгіль Мусаєва (на фото зліва). Про це на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 23 жовтня, повідомила співзасновниця і власник видання Олена Притула на своїй сторінці у Facebook.

 

«Новим головним редактором «Української правди» стала Севгіль Мусаєва. Разом з нею на роботу до нас переходить Марія Жартовська. Представляти їх не треба - всі, хто цікавиться якісною журналістикою, знають ці імена», - написала Олена Притула.

 

Засновниця «Української правди» також зазначила, що похід в політику авторитетних авторів «УП» Мустафи Найєма та Сергія Лещенка гостро поставив перед редакцією питання посилення команди.

 

«Всім нам в редакції вже сильно не вистачає Сергія і Мустафи. І чесно кажучи, мені шкода, що вони зробили свій вибір на користь політики. Сподіваюся, що все це не дарма, і замість талановитих журналістів країна отримає не менш тямущих депутатів. Ми віддали в парламент наших кращих людей. Їм на зміну приходять такі ж сміливі, цікаві й розумні. Щоб разом підняти «Українську правду» на новий рівень», - зазначила пані Притула.

 

За її словами, прихід нового головного редактора не означає зміни основних принципів роботи інтернет-медіа або зміни власників.

 

Олена Притула продовжить працювати над стратегією «УП» і її спецпроектами. «Я як і раніше буду займатися "Українською правдою" - стратегією видання та спецпроектами. У нас багато задумів і нереалізованих проектів. Роботи вистачить для всіх. Особливо в цей важкий час. Більше 800 тисяч людей сьогодні щодня читають "Українську правду", ми трудимося, щоб виправдати довіру читачів. Наш невеликий колектив і надалі працюватиме над журналістськими розслідуваннями і спеціальними репортажами. Ніяка влада не зробить нас кишеньковими - це ми вам обіцяємо», - написала вона.

 

Севгіль Мусаєвій 27 років. Журналістську кар'єру вона починала в газеті «Дело» та журналі «Власть денег». Влітку 2011 року вона перейшла в УМХ на посаду кореспондента журналу «Forbes Україна». Однією з найпомітніших публікацій журналістки у «Forbes Україна» стало розслідування про молодого харківського олігарха Сергія Курченка (наразі він переховується від правосуддя за кордоном). Після того, як пан Курченко купив «Український медіахолдинг», пані Мусаєва звільнилася з «Forbes Україна». Через кілька місяців, Севгіль Мусаєва разом з колишніми журналістами «Forbes Україна», Liga.net та інших видань запустила ділове інтернет-видання Hubs.

 

Марія Жартовська також працювала у «Forbes Україна» та писала для інтернет-видання Hubs позаштатно. За словами джерел AIN.ua, редакцію Hubs очолить новий редактор - його ім'я поки невідомо.

 

Нагадаємо, вперше про перехід Севгіль Мусаєвої та Марії Жартовської в редакцію «УП» ЗМІ повідомили 21 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду