Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи та на чолі з Оленою Бондаренко

Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи та на чолі з Оленою Бондаренко

10 Жовтня 2014
4204
10 Жовтня 2014
18:26

Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи та на чолі з Оленою Бондаренко

4204
Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи та на чолі з Оленою Бондаренко
Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи та на чолі з Оленою Бондаренко

Колишній віце-президент «Українського медіахолдингу» (УМХ), а нині заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи і з новим керівництвом. Про це пан Шверк сказав журналістам, коментуючи на прохання «Детектор медіа» призначення Олени Бондаренко головою наглядової ради УМХ і Германа Кудинова генеральним директором видавничого дому УМХ.

 

«Ситуація на рекламному ринку України зараз дуже нелегка. І всі рішення, які приймаються стосовно таких великих компаній, як "Український медіахолдинг", мають бути дуже виваженими. Тому в мене немає дуже великого оптимізму щодо фінансового стану "Українського медіахолдингу" в майбутньому», - сказав він.

 

Пан Шверк не пов'язує це напряму з новими призначеннями, але наголошує, що в компанії відбулися суттєві кадрові втрати: «Декілька людей, які є поважними менеджерами в нашій компанії, пішли. З моєї точки зору, це проблема для бізнесу УМХ. Я б прийняв дуже багато зусиль, щоб деяких із цих менеджерів залишити в компанії. Тетяна Єфименко багато років керувала видавничим. Я б не дав їй піти з жодного приводу».

 

«Я вважаю, що будуть проблеми з точки зору кваліфікації нових керівників, - прогнозує пан Шверк. - Бо нові люди - це нові люди, їм треба призвичаїтися на новому місці, навіть якщо є попередній досвід. А ринок зараз дуже складний. Сьогодні для того, щоб залишатися на місці, треба дуже швидко бігти. Не можна втрачати час. А будь-які перестановки для бізнесу означають втрату часу».

 

Григорій Шверк на місці нинішнього власника УМХ Сергія Курченка не приймав би поспішних кадрових рішень: «Ринок, м'яко кажучи, не росте. В ситуації падаючого ринку в менеджерів має бути ще більша кваліфікація, щоб втримати компанію на плаву. Я б на місці нових власників компанії не приймав би таких швидких і різких рішень».

 

На думку екс-віце-президента УМХ, в нинішніх умовах немає людини, яка б могла забезпечити зростання УМХ. «Я не знаю, хто зараз може стати на чолі УМХ і забезпечити не падіння разом з ринком, а зростання. Хіба що Ложкін Борис Євгенович (колишній власник і президент УМХ, а нині глава Адміністрації Президента України. - ТК), якщо ще й дати йому інвестицій на розвиток», - сказав пан Шверк.

 

Як писала «Детектор медіа», з 26 вересня головою наглядової ради УМХ стала народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко. На цій посаді вона замінила Юрія Ровенського, який залишив УМХ в липні. Вона згідно з вимогами законодавства складе повноваження депутата Верховної Ради України.

 

6 жовтня посаду генерального директора видавничого дому УМХ (UMH Publishing) залишила Тетяна Єфименко. 8 жовтня генеральним директором видавничого дому УМХ став гендиректор луганської телекомпанії ЛКТ і депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів Герман Кудинов.

 

9 жовтня стало відомо, що керівник радіогрупи УМХ Валерія Строганова залишила компанію.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - mediananny.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду