Нацрада забрала ефірний час для НРКУ на ФМ-частотах ще в шести ОДТРК

Нацрада забрала ефірний час для НРКУ на ФМ-частотах ще в шести ОДТРК

9 Жовтня 2014
6154
9 Жовтня 2014
20:47

Нацрада забрала ефірний час для НРКУ на ФМ-частотах ще в шести ОДТРК

6154
Нацрада забрала ефірний час для НРКУ на ФМ-частотах ще в шести ОДТРК
Нацрада забрала ефірний час для НРКУ на ФМ-частотах ще в шести ОДТРК

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії ще шести обласних державних телерадіокомпаній - Закарпатської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької і Черкаської - щодо зменшення обсягу їх мовлення на ФМ-частотах. Відповідні рішення Нацрада ухвалила на засіданні 9 жовтня.

 

У всіх компаній обсяг мовлення на ФМ-частотах зменшено з 24 до 4 годин на добу. Компанії тепер мовитимуть у такі відрізки часу: 08:10 - 09:00, 10:10 - 10:20, 12:10 - 12:20, 13:10 - 15:00, 16:10 - 16:20, 18:10 - 19:00.

 

При цьому Львівська ОДТРК взагалі відмовилася від частоти 89,0 МГц у місті Турка, і цю частоту Нацрада вилучила з її ліцензії.

 

Також Нацрада мала розглянути питання про переоформлення ліцензії Національної радіокомпанії України щодо зменшення обсягу мовлення для передачі 4 годин мовлення (за сіткою, вказаною вище) для ОДТРК на ФМ-передавачах першої програми Українського радіо.

 

Нацрада перенесла питання НРКУ на наступне засідання, оскільки компанія не до кінця узгодила сітку мовлення з ОДТРК, пояснили в Нацраді.

 

Нагадаємо, 2 жовтня колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення підтримала План заходів щодо реалізації проекту створення єдиної радіомережі Українського радіо. За цим проектом, ФМ-мережі Національної радіокомпанії України та обласних державних телерадіокомпаній має бути об'єднано. На цих частотах НРКУ отримає 20 годин мовлення на добу, ОДТРК - 4 години. Поки тривало засідання колегії, перші п'ять ОДТРК вже переоформили свої ліцензії в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення (Житомирська, Запорізька, Сумська, Тернопільська та Херсонська).

 

Крім цих ОДТРК до плану входить також Луганська ОДТРК, але наразі вона перебуває під контролем сепаратистів.

 

План заходів щодо реалізації проекту створення єдиної радіомережі Українського радіо передбачає також розширення мережі шляхом прорахунку і надання нових частотних присвоєнь. 11 вересня Нацрада замовила в ДП «Український державний центр радіочастот» прорахунок 25 частотних присвоєнь в ФМ-діапазоні для потреб Національної радіокомпанії України.

 

Детальніше про план об'єднання ФМ-мереж НРКУ і ОДТРК читайте тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду