Телеканал «Рудана» відновив ефірне мовлення, 34 канал досі має проблеми (ДОПОВНЕНО)

Телеканал «Рудана» відновив ефірне мовлення, 34 канал досі має проблеми (ДОПОВНЕНО)

9 Жовтня 2014
5152
9 Жовтня 2014
15:23

Телеканал «Рудана» відновив ефірне мовлення, 34 канал досі має проблеми (ДОПОВНЕНО)

5152
Телеканал «Рудана» відновив ефірне мовлення, 34 канал досі має проблеми (ДОПОВНЕНО)
Телеканал «Рудана» відновив ефірне мовлення, 34 канал досі має проблеми (ДОПОВНЕНО)

Станом на 13.00 9 жовтня в місті Кривому Розі Дніпропетровської області відновлено ефірне мовлення комунальної ТРК «Рудана». Про це на брифінгу повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, посилаючись на інформацію, отриману від генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександра Півнюка.

 

Телеканал був відсутній в ефірі з 3 жовтня. «Як повідомив Олександр Півнюк, це були технічні проблеми, пов'язані з антенно-фідерним господарством. Начебто там є проблеми, пов'язані з буревіями, які були в Дніпропетровській області. Антени розхитувалися-розхитувалися, і врешті-решт дохиталася», - сказав пан Артеменко.

 

Заступник директора ТРК «Рудана» Олександр Темчур підтвердив «Детектор медіа», що о 12:55 ефірне аналогове мовлення було відновлено. Згодом компанія також отримала офіційну відповідь Концерну РРТ, у якій причиною відсутності каналу в ефірі протягом шести діб були названі несправності в передавачі. «Але в нас два передавачі, один з яких резервний. І зазвичай, коли щось виходило з ладу, мовлення відновлювалося протягом кількох годин», - зауважив пан Темчур.

 

Що стосується дніпропетровського 34-го каналу, що входить до складу холдингу «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова і який зник з ефіру увечері 7 жовтня, то станом на 13:00 9 жовтня 34 канал мовить у цифровому ефірі, але не мовить в аналоговому ефірі, повідомив пан Артеменко.

 

«Вчора Олександр Півнюк мені повідомив, що о першій годині включили 34 канал. Але увечері мені повідомили, що мовлення не ведеться. Сьогодні після засідання я передзвонив пану Півнюку, він мені повідомив, що з мовленням 34-го каналу, яке вчора було відновлено, знову є проблеми, у чому проблема - невідомо. Вони зараз (Концерн РРТ і 34 канал) працюють, з'ясовують», - сказав Юрій Артеменко.

 

Голова Нацради закликав мовників не спекулювати на теми, пов'язані з технічними проблемами. «Ми не хочемо давати приводу для спекуляцій. Бо зараз дуже багато політичних сил намагаються будь-який технічний збій використати задля того, щоб сказати: "Нас утискають". Є життя, є кабелі, є проблеми. І давайте не переоцінювати значення для виборів 34-го чи будь-якого іншого телеканалу України. Бо зараз є дуже багато телеканалів з різними позиціями», - сказав пан Артеменко.

 

«Але ми докладаємо дуже значних зусиль, психологічних, щоб було відновлено мовлення 34-го каналу. Я попросив Концерн РРТ, щоб після того, як буде відновлено мовлення, щоб ми мали змогу встановити причини, щоб надалі розуміти, де була несправність, чому вона не була вчасно ліквідована», - додав голова Нацради.

 

Нагадаємо, що телеканал «Рудана» зник з ефіру вдень 3 жовтня. У Концерні РРТ пояснили це проблемами з передавачем на телевежі.

 

34 канал зник з ефіру увечері 7 жовтня. У Концерні РРТ пояснили це проблемами з доставкою сигналу оптоволоконними лініями.

 

Холдинг «Медіа Група Україна» заявив про зовнішнє втручання в роботу ЗМІ під час виборчої кампанії і попросив усі компетентні органи розібратися в ситуації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду