EastOne продає видавництво «Економіка» Ірині Рубіс – ЗМІ

EastOne продає видавництво «Економіка» Ірині Рубіс – ЗМІ

7 Жовтня 2014
5521
7 Жовтня 2014
19:27

EastOne продає видавництво «Економіка» Ірині Рубіс – ЗМІ

5521
EastOne продає видавництво «Економіка» Ірині Рубіс – ЗМІ
EastOne продає видавництво «Економіка» Ірині Рубіс – ЗМІ

Група EastOne Віктора Пінчука продає ТОВ «Видавництво "Економіка"». Новим власником стане Ірина Рубіс (на фото) - нинішній генеральний директор компанії. Про це пише Forbes.ua. Минулого тижня про це було оголошено колективу. Як повідомив Forbes один з присутніх на зустрічі, офіційно нова власниця вступить в права власності з 1 листопада.

 

За даними видання, на 28 жовтня заплановано збори учасників товариства. Серед інших, на порядку денному значиться питання «Про надання попередньої згоди на укладення договорів правовідносин, предметом яких є передача (відчуження) виключних майнових прав інтелектуальної власності, в тому числі на знаки товарів і послуг, торговельні марки і основні засоби суспільства».

 

«Виходячи з формулювання, я припускаю, що продаватися буде не «Видавництво "Економіка"», а, швидше за все, окремі активи», - вважає засновник видавництва, міноритарний акціонер «Економіки» Ігор Ляшенко. За його словами, організаційно такий продаж простіший, ніж продаж усього бізнесу. «Компанія обтяжена трудовим колективом, фінансовими зобов'язаннями ... Продати торгову марку - легше і зручніше», - каже він.

 

При цьому така схема не вимагає принципової згоди міноритарних акціонерів. «Формально нас, звичайно, запитають, але в EastOne контрольний пакет, і вона може приймати це рішення просто більшістю», - пояснює він, зауважуючи, що, швидше за все, юридичні формальності з боку EastOne будуть проведені коректно. «В особистих інтересах - емоції все ж є. Погано, що люди втрачають роботу. Там є хороші фахівці», - нарікає засновник «Економіки».

 

У компанії EastOne на запит Forbes не відповіли. Представник групи запевнив, що в разі появи офіційної інформації вона буде оприлюднена.

 

Зв'язатися з Іриною Рубіс Forbes і «Детектор медіа» не вдалося - на дзвінки на мобільний телефон вона не відповідає.

 

«EastOne все одно збиралася закривати видавництво. Рубіс могла просто "випросити" його собі, може, переуступка за 1 гривню», - припускає джерело Forbes, додаючи, що з точки зору іміджу передача активу «трудовому колективу» для структур Віктора Пінчука краще, ніж ліквідація товариства. Він також допускає, що EastOne списала борги, які формувалися у видавництві у вигляді кредиторської заборгованості перед материнською компанією.

 

На зустрічі з колективом Ірина Рубіс, за даними видання, декларувала наміри зберегти всі проекти видавництва.

 

Видавництво «Економіка» розвиває портал Delo.ua, журнали MMR, «Топ-100. Рейтинг кращих компаній України ». У 2008 році понад 70% видавництва придбала EastOne Віктора Пінчука у німецької групи Handelsblatt і чеського видавця Мирослава Павела. У 2013 році видавництво було трансформовано в комунікаційний хаб, який займається також В2В-проектами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5521
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду