Володимир Чеповий очолив «Бліц-інформ», а Ігор Каневський став головредом газети «Бізнес»

Володимир Чеповий очолив «Бліц-інформ», а Ігор Каневський став головредом газети «Бізнес»

1 Жовтня 2014
6580
1 Жовтня 2014
16:06

Володимир Чеповий очолив «Бліц-інформ», а Ігор Каневський став головредом газети «Бізнес»

6580
Володимир Чеповий очолив «Бліц-інформ», а Ігор Каневський став головредом газети «Бізнес»
Володимир Чеповий очолив «Бліц-інформ», а Ігор Каневський став головредом газети «Бізнес»

Генеральним директором видавництва «Бліц-інформ» став Володимир Чеповий, а головним редактором газети «Бізнес», яку випускає «Бліц-інформ», призначений Ігор Каневський (на фото). Про це «Детектор медіа» дізналася з повідомлення газети «Бізнес» та зі слів пана Каневського.

 

Ігор Каневський очолив «Бізнес» 26 вересня. Напередодні, 25 вересня, попередній головний редактор - Ігор Сергєєв - відпрацював останній день і залишив посаду, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook. Він працював у газеті «Бізнес» із 2006 року, очолював видання - з 2008-го.

 

Ігор Каневський повідомив «Детектор медіа», що зміна головного редактора пов'язана «з необхідністю проведення швидких дій з модернізації газети, щоб вона стала основним майданчиком комунікацій українського бізнесу». Видання, нагадаємо, виходить з 1992 року.

 

З його слів, з попереднім головним редактором видавці розсталися «коректно і за взаємною згодою».

 

Пропозицію очолити газету «Бізнес» пан Каневський отримав від нового генерального директора видавництва «Бліц-інформ» Володимира Чепового. За його словами, пан Чеповий працює в компанії з вересня.

 

Володимир Чеповий підтвердив «Детектор медіа», що залишив посаду керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки й оборони та очолив видавництво «Бліц-інформ». Детальніші коментарі він пообіцяв надати згодом, оскільки перебуває на нараді.

 

В Інформаційно-аналітичному центрі РНБО «Детектор медіа» повідомили, що пан Чеповий залишив посаду 31 серпня. А з 1 вересня керівником ІАЦ РНБО став Олексій Копитько.

 

Володимир Чеповий був співзасновником видавництва «Бліц-інформ» і керував ним протягом десяти років. Також у різні роки він керував видавничими домами «Караван Медіа», «Експерт Україна», «Медіа Інвест Груп» (з 2006 по 2007 роки) і «Галицькі контракти» (з 2008 по 2009 роки). Згодом працював у РНБО.

 

Ігор Каневський протягом 18 років працює в діловій журналістиці, з них 10 років співпрацював з газетою «Бізнес». Був головним редактором «Бізнеса» у 2003-2005 роках. У 2005-му році звільнився з газети разом із журналістами-розслідувачами на знак протесту проти цензури і тиску на заступника головного редактора Олександра Дранікова. У 2006 році очолив Перший діловий канал. Згодом очолював об'єднану редакцію видавничої групи «Наш продукт».

 

Нагадаємо, що 18 листопада 2013 року Господарський суд Києва розпочав банкрутство ПрАТ «Бліц-Інформ», що видає тижневик «Бизнес» і журнал «Натали». Рішення господарського суду було прийнято через два дні після смерті президента компанії Сергія Мельничука. 8 липня 2014 року апеляційний суд скасував попередні рішення щодо процедури банкрутства і закрив справу.

 

За даними єдиного державного реєстру, акціонерами ПрАТ «Бліц-інформ» є Наталія Мельничук (98% статутного капіталу), Сергій Мельничук (нині покійний), Франциско Гаррідо, Борис Мамут, Олександр Овчар, Олексій Усенко. Керівником компанії в реєстрі зазначений Олексій Усенко (з 27 грудня 2013 року).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду