ZIK запускає авторський проект Мирослава Отковича «На периметрі» про події на сході

ZIK запускає авторський проект Мирослава Отковича «На периметрі» про події на сході

1 Жовтня 2014
6001
1 Жовтня 2014
11:54

ZIK запускає авторський проект Мирослава Отковича «На периметрі» про події на сході

6001
ZIK запускає авторський проект Мирослава Отковича «На периметрі» про події на сході
ZIK запускає авторський проект Мирослава Отковича «На периметрі» про події на сході

Із 6 жовтня на телеканалі ZIK стартує новий авторський проект журналіста Мирослава Отковича «На периметрі» про події в зоні АТО. В основі програми - стрім-трансляції із гарячих точок на сході України та cюжети, які журналісти  ZIK готуватимуть під час свого перебування у Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Програма виходитиме щобудня - із понеділка по п'ятницю - у прямому ефірі о 20:30.

 

За повідомленням прес-служби, головна мета проекту - показати справжній стан справ на сході країни. «Хоча зараз начебто маємо перемир'я, та вся країна засинає і прокидається з думкою: що відбувається на сході? Й надалі тривають обстріли, спалахують конфлікти. Одні стежать за ситуацією, бо вболівають за країну, в інших це почуття переплітається з тривогою за рідних і близьких, які служать у війську. Тож проект "На периметрі" - це відповідь на запити суспільства», - пояснює задум програми її автор і ведучий Мирослав Откович.

 

Для роботи над проектом на телеканалі ZIK сформовано окремий штат. Безпосередньо в зоні АТО працюватиме журналіст Андрій Мочурад, який має досвід роботи у гарячих точках, і відеооператор та фотограф Олександр Забудько, котрий родом із Білорусі.

 

«Андрій та Олександр за два місяці роботи в АТО встигли пройти вогонь і воду, - пояснює вибір журналістів для "На периметрі" Мирослав Откович. - Це сплав молодості та досвіду - таким був критерій під час відбору. Посилати в зону АТО молодих і недосвідчених журналістів не маємо права. Адже знаємо приклади, коли надмірна імпульсивність і брак досвіду у наших колег призвели до того, що вони опинилися в полоні».

 

Журналісти проекту щодня під час прямого зв'язку зі студією ZIK намагатимуться давати відповіді на такі запитання: яка атмосфера на фронті, про що думають українські бійці, якої підтримки і допомоги потребують, які настрої панують серед місцевого населення, чи триває відновлення зруйнованої інфраструктури визволених міст у Донецькій і Луганській областях, яка ситуація в районах, котрі можуть отримати «особливий статус».

 

«Щоб не загубитися серед проектів інших каналів зі схожою тематикою, ми робитимемо ставку на відвертість наших героїв та ексклюзивні матеріали, - каже Мирослав Откович. - Ми подаватимемо інформацію "без купюр". Адже жити в інформаційно стерильному середовищі, героїзувати одних та демонізувати інших, вважаю, неправильно».

 

Нагадаємо, 1 вересня тележурналіст Мирослав Откович обійняв посаду шеф-редактора департаменту журналістських розслідувань телеканалу ZIK. Тоді ж він розпочав роботу над новим проектом, присвяченим висвітленню подій на сході України.

 

Раніше генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов повідомляв «Детектор медіа», що в новому осінньому телесезоні телеканал ZIK запустить телепроект про героїв АТО під робочою назвою «По живому».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6001
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
666666
3452 дн. тому
Люди не можуть вірити для добродомова, в нього руки в крові, після того, як він зливав львівський майдан.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду