Володимир Тихий знімає документальну стрічку про Надію Савченко

Володимир Тихий знімає документальну стрічку про Надію Савченко

29 Вересня 2014
3362
29 Вересня 2014
09:55

Володимир Тихий знімає документальну стрічку про Надію Савченко

3362
Володимир Тихий знімає документальну стрічку про Надію Савченко
Володимир Тихий знімає документальну стрічку про Надію Савченко

Український режисер Володимир Тихий знімає документальний фільм про українського пілота Надію Савченко, яку утримують у Росії під вартою за звинуваченням у вбивстві журналістів телеканалу «Россия 1».  Про це повідомляє видання «Телеграф».

 

Зйомки фільму розпочались на початку вересня. За словами кінематографіста, в останні дні робота значно ускладнилася у зв'язку з етапуванням Надії Савченко з СІЗО у Воронежі до СІЗО-6 «Печатники» у Москві.

 

Володимир Тихий має намір стежити за судовим процесом Надії Савченко, що оскаржує наміри слідства призначити їй психіатричну експертизу, протягом якої їй буде заборонено бачити з адвокатами.  Знімальна група планує виїзд до Москви найближчим часом. «Надія - справжній патріот. Я вважаю, що права людини мають бути захищені, а правда доведена», - сказав режисер. 

 

Видання також повідомляє, що робота над картиною наближається до завершення.

 

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун пообіцяв прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку сприяння у звільненні незаконно утримуваних у Росії громадян України Надії Савченко і Олега Сенцова.

 

Офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що українській льотчиці Надії Савченко призначили психіатричну експертизу в Москві. За повідомленнями адвокатів, вона наразі перебуває у московському СІЗО-6 («Печатники»). Раніше захисник української льотчиці Микола Полозов заявив, що його підопічна оскаржила постанову про психолого-психіатричне обстеження, на якому наполягає російське слідство.

 

15 вересня Воронезький обласний суд (Росія) відхилив скаргу адвокатів на продовження терміну арешту до 30 жовтня українській льотчиці Надії Савченко. Раніше  адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі не змогли надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів.

 

Начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників, генерал-майор Василь Вовк заявив, що справу української льотчиці Надії Савченко, яку Росія звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» в зоні АТО на Донбасі,  сфальшовано: журналісти загинули, коли її вже було затримано.

 

27 серпня суд у Росії відмовився відпустити під заставу і продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою української льотчиці Надії Савченко, звинуваченої у вбивстві російських журналістів. 2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.

 

Міністерство закордонних справ Росіїйської федерації заявило, що не бачить причин, щоб затримані український режисер Олег Сенцов і льотчиця Надія Савченко потрапили до списку з обміну заручниками у рамках Мінських угод.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду