Держава зацікавлена у пільгових податках для кіновиробників - Созановський

Держава зацікавлена у пільгових податках для кіновиробників - Созановський

19 Вересня 2014
3646
19 Вересня 2014
15:35

Держава зацікавлена у пільгових податках для кіновиробників - Созановський

3646
Держава зацікавлена у пільгових податках для кіновиробників - Созановський
Держава зацікавлена у пільгових податках для кіновиробників - Созановський

Власник Film.ua Group Сергій Созановський заявив, що державі вигідно забезпечувати пільги для податків щодо виробництва кіно і серіалів. Про це він сказав під час лекції «Побудувати Голлівуд на Троєщині», що відбулася 17 вересня в рамках Kiev Media Week.

 

Оптимізація податкових витрат- одна з основ кінобізнесу в усьому світі, сказав пан Созановський. Як приклад він навів досвід Чехії щодо зйомок американської стрічки «Місія нездійсненна-4: Протокол Фантом». Частину фільму планували знімати у Празі, частину - у Москві.

 

«Коли про це довідалися в Чехії, уряд цієї країни спеціальною постановою додав до стандартних 17% пільгових податків ще з 5%, - відзначив експерт. - Таким чином, продюсерам стрічки у Чехії мали повернутися близько 22% вкладених у податки коштів. Адже під час зйомок стрічки виграє країна, де розміщені локації. По-перше, прибутки надходять інфраструктурі сервісу - готелям, ресторанам тощо. Крім того, кінопрокат фільму сприяє збільшенню інтересу до країни, в якій він знімався - зацікавлюючи, наприклад, туристів чи «паломників» фільму або серіалу».

 

Виробники картини «Місія нездійсненна-4» отримали дозвіл на зйомки в Кремлі. Однак суворе для кіно виробників податкове законодавство РФ у Москві було знято лише кілька загальних панорам на Червоній площі. Решту сцен із російськими сюжетами знімали у Празі та канадській кіностудії.

 

«Ми створюємо документ щодо спрощення податкового законодавства в Україні для вітчизняних кіновиробників», - нагадав Сергій Созановський.

 

Нагадаємо, «Детектор медіа», за підсумками закритої зустрічі 16 вересня представників Film.ua і Star Media, телегруп StarLightMedia, Inter Media Group, «1+1 медіа» та «Медіа Групи Україна» з представниками Державного агентства з питань кіно і Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Сергій Созановський керує процесом створенняи дорожньої карти розвитку вітчизняного телевиробництва.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала розробити і надати Міністерству фінансів проект змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від податку на прибуток підприємств, що виробляють телевізійний і кінопродукт. Голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що Нацрада намагатиметься переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів.

 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що для завершення розпочатих кінопроектів і запуску нових на 2015 рік Державне агентство з питань кіно потребує близько 300 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду