ICTV покаже документальний фільм «Перша Вітчизняна. Другий фронт» про волонтерів АТО

ICTV покаже документальний фільм «Перша Вітчизняна. Другий фронт» про волонтерів АТО

18 Вересня 2014
5186
18 Вересня 2014
18:13

ICTV покаже документальний фільм «Перша Вітчизняна. Другий фронт» про волонтерів АТО

5186
ICTV покаже документальний фільм «Перша Вітчизняна. Другий фронт» про волонтерів АТО
ICTV покаже документальний фільм «Перша Вітчизняна. Другий фронт» про волонтерів АТО

24 вересня на каналі ICTV вийде документальний фільм власного виробництва «Перша Вітчизняна. Другий фронт» про волонтерський рух в Україні. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка вийде в ефірі о 20.15.

 

«У час, коли воює вся країна, передова не може існувати без міцного тилу. Більше того - без нього фронт був би неможливий. Усього за кілька місяців слово «волонтер» стало для нас звичним і з мирного визначення набуло виразного та однозначного військового змісту. Герої другого фронту надійно прикривають бійців на передовій, підіймають їх бойовий дух та забезпечують найнеобхіднішим. Волонтерський рух під час війни в Україні, героїзм звичайних людей, готових віддати за перший фронт своє благополуччя і навіть життя», - анонсує телеканал.

 

В основу стрічки покладено зйомки, зроблені журналістами і режисерами департаменту спеціальних проектів ICTV. На реальних прикладах автори показують суспільний вимір всеукраїнського волонтерського руху. Глядачі почують емоційні розповіді про небезпеку, яка загрожує волонтерам, та побачать правдиві, справді шокуючі кадри, зняті під час їхньої роботи.

 

«Ми покажемо всі ступені героїзму цих людей, розкажемо, що ними керує і як вони втілюють свої ініціативи в життя. Розкриємо способи, якими вони це роблять, та їхню розгалуженість, адже навколо волонтерів-організаторів зазвичай ще багато інших людей. Покажемо тих, із ким вони кооперуються, контактують, на кого розраховують. Тобто весь цей замкнутий «волонтерський цикл» - від мотиву до його втілення. Зараз, коли триває перша війна в новітній Україні, на захист своєї Вітчизни стали всі. Тому у назві фільму ми й використовуємо термін «Перша Вітчизняна». І саме волонтери тут - бійці другого фронту»,  - сказав керівник департаменту спецпроектів ICTV Олександр Семирядченко.

 

У фільмі «Перша Вітчизняна. Другий фронт» - п'ять головних героїв, п'ять історій, об'єднаних спільною ідеєю. Волонтер Ірина щодня допомагає пораненим у госпіталі. Ілля та Оля працюють із бригадою, яка вивозить із передової поранених, та допомагають місцевим жителям у зоні АТО. Віталій забезпечує передову дорогою технікою - тепловізорами, приладами нічного бачення, раціями. Роман підіймає волонтерський рух у Харкові та перевозить на передову все необхідне, а Олексій розвозить на блокпости продукти, теплий одяг та інші речі.

 

«Ми вибрали героїв, різних за характерами та напрямками роботи. За час зйомок кілька разів побували на Сході, працювали з ними під Дебальцево, саме в той час, коли з передової забирали поранених. Ми бачили, як волонтери розвантажують речі під обстрілами, під акомпанемент артилерійських канонад, коли снаряди лягали неподалік від місця, де ми знаходились. І жоден із них не поїхав звідти, поки весь вантаж не розвезли по блокпостах», -  розказала шеф-редактор проекту Ірина Соломко.

 

Саундтреком фільму стала композиція Олександра Пономарьова «Пісня за Україну», яка написана у 2010 році, але, на думку авторів фільму, найглибше відображає зміст проекту.

 

Нагадаємо, у березні на каналі  ICTV вийшов  документальний фільм «Революція гідності», 28 червня на телеканалі  відбулась прем'єра документального проекту власного виробництва «На передовій». У День Незалежності, 24 серпня, канал ICTV показав ще одну прем'єру власного виробництва - футуристичний документальний проект «Україна 2041».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5186
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду