«Медіа Група Україна» виграла тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на три роки

«Медіа Група Україна» виграла тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на три роки

18 Вересня 2014
7755
18 Вересня 2014
16:34

«Медіа Група Україна» виграла тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на три роки

7755
Раніше правами на Лігу чемпіонів і Лігу Європи МГУ володіла разом з групою «1+1 медіа»
«Медіа Група Україна» виграла тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на три роки
«Медіа Група Україна» виграла тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на три роки

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» виграв тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на 2015-2018 роки. Про це повідомила прес-служба холдингу.

 

Холдинг здобув ексклюзивно всі види прав на трансляцію (ефір, супутник, інтернет тощо), уточнили «Детектор медіа» в прес-службі. Вартість прав не розголошується. Участь у тендері брали ще дві медіагрупи з України.

 

У тендерній документації УЄФА вказано, що права на контент були запропоновані за принципом технологічної нейтральності. «Такий підхід означає, що переможець тендеру може використовувати права на всіх медіаплатформах, включаючи телебачення, інтернет, мобільні пристрої на основі як лінійного ТБ, так і відео-на-вимогу», - йшлося в тендерному оголошенні.

 

З осені 2015 року активи «Медіа Група Україна» - загальнонаціональний телеканал «Україна», спортивні тематичні канали «Футбол 1» і «Футбол 2», а також сервіс ОТТ та IPTV OLL.tv - транслюватимуть усі матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи сезонів 2015-2018 років.

 

«Разом з підписанням цього нового довгострокового контракту з УЄФА ми, по суті, стаємо ексклюзивним українським транслятором більшості ключових футбольних подій, - коментує член наглядової ради «Медіа Група Україна» Федір Огарков. - Футбол давно став невід'ємною частиною нашого мовлення, і ми підтверджуємо це знову і знову».

 

Олександр Денисов, директор телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2», наголошує, що перемога в тендері - це стратегічно важливий крок для позиціонування каналу «Україна» як транслятора найбільш топових футбольних подій, а для каналів «Футбол 1»/«Футбол 2» ексклюзивні права на показ Ліги чемпіонів і Ліги Європи зроблять неоціненний внесок у розвиток платного футбольного телебачення. «Нам приємно усвідомлювати, що УЄФА бачить у нас єдиного пріоритетного партнера в Україні в перспективі наступних років», - зауважив пан Денисов.

 

Нагадаємо, що правами на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи УЄФА на період 2012-2015 роки володіли порівну група компаній «1+1 медіа» та медіахолдинг «Медіа Група Україна». За угодою матчі будуть розподілені між медіагрупами в паритетному співвідношенні 50/50. Перед тим, у сезоні 2011-2012 року, правами на трансляцію турнірів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги Європи володіла група «1+1».

 

У 2013 році холдинг «Медіа Група Україна» підписав ексклюзивний контракт про довгострокову співпрацю з УЄФА й отримав пакети ексклюзивних прав на трансляцію:

 

1. «Євро-2016» - кваліфікація і фінал:

- матчів Національної збірної України у відбіркових циклах до «Євро-2016» (телеканали «Україна», «Футбол 1» «Футбол 2»);

- матчів європейських збірних у кваліфікації «Євро-2016» (телеканали «Футбол 1»/«Футбол 2»);

- матчів фінальної частини «Євро-2016» у Франції (телеканали «Україна», «Футбол 1»/«Футбол 2»).

 

2. Чемпіонат світу-2018 - кваліфікація:

- матчів Національної збірної України у відбіркових циклах до Чемпіонату світу-2018 (телеканали «Україна», «Футбол 1»/«Футбол 2»);

- матчів збірних провідних європейських країн у кваліфікації Чемпіонату світу-2018 (телеканали «Футбол 1»/«Футбол 2»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду