Країнами-лідерами кінопрокату європейських стрічок є Британія, Франція, Німеччина та Росія - MRM

Країнами-лідерами кінопрокату європейських стрічок є Британія, Франція, Німеччина та Росія - MRM

18 Вересня 2014
3206
18 Вересня 2014
12:51

Країнами-лідерами кінопрокату європейських стрічок є Британія, Франція, Німеччина та Росія - MRM

3206
Країнами-лідерами кінопрокату європейських стрічок є Британія, Франція, Німеччина та Росія - MRM
Країнами-лідерами кінопрокату європейських стрічок є Британія, Франція, Німеччина та Росія - MRM

Найкращі результати прокату європейських картин в країнах Європи за перше півріччя року показали Велика Британія, Франція, Німеччина та Росія. Про це 17 вересня у доповіді «Національне кіно в Європі. Результати прокату європейських картин повідомив голова аналітичного відділу компанії «Медіа Ресурси Менеджмент» Артем Вакалюк в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

Найбільше прем'єр європейських картин відбулося у Росії, з них 43 - картини власного виробництва. За перше ж півріччя 2013 року в РФ вийшло  25 нових російських фільмів. З них у копродукції було реалізовано п'ять стрічок. Усього касові збору європейського кіно в Росії становлять 525,9 млн доларів, з яких 154,1 - результат показу локальних картин.

 

Лідером за зборами стала Франція - за півроку європейське кіно зібрало 625,5 млн доларів, з яких 363,5 млн принесло власне виробництво. Усього у Франції було презентовано 167 європейських фільмів, серед яких - 87 французькі та 39 копродакшни.

 

У Великій Британії вийшло в прокат 163 картини, з яких 37 становить власне виробництво і здійснено найбільшу кількість копродукцій - 25, що суттєво більше, ніж за перше півріччя 2013 року (15). Європейські прем'єри загалом зібрали в Британії 555,9 млн доларів, з яких 154,1 принесло британське виробництво.

 

У Німеччині вийшов 171 європейський фільм, з цієї кількості німецькі прем'єри становлять 43 - обидва ці показники перевершили дані за цей же проміжок часу минулого року (150 і 41). В прокат вийшло 20 копродакшнів, а загалом зроби європейського кіно в цій країні становили 443,8 млн доларів. Збори локальних релізів - 160, 4 млн.

 

Також у лідери зборів європейського кіно вийшли Іспанія та Італія. В Іспанії було презентовано 194 європейські прем'єри, в Італії - 124. Більше власного кіно зняли іспанці - 45 стрічок, з яких 17 - у копродакшні. Показник Італії - 23 власні фільми, з яких лише чотири - у спільному виробництві. Проте більші збори показала Італія - 291,4 млн, Іспанія ж зібрала 235,1 млн.

 

 

Також компанія «Медіа ресурси менеджмент» визначила найуспішніші стрічки локального виробництва у цих шести країнах.  В Росії лідером став фільм «Вій», в Британії - «Люди X: Дні минулого майбутнього», у Франції - «Божевільне весілля». Найкращі показники в прокаті Німеччини показала стрічка «Лікар», в Іспанії - це «8 баскських прізвищ», а в Італії - «Бос у вітальні».

 

Фахівці визначили, що найдовше фільм демонструється в прокаті у Іспанії - в середньому 6,3 тижня, трохи менше в Німеччині - 6,1 тижня. На 3 місці за тривалістю Британія з 5,8 тижнів. Близько чотирьох тижнів стрічки демонструються в Італії та Росії, а найкоротший прокат кіно має у Франції - менше 3 тижнів.

 

Нагадаємо, результати доповідь були оголошені в рамках щорічної конференції «Кінобізнес» на міжнародному медіафорумі Kiev Media Week, який стартував 15 вересня прес-конференцією щодо мінімізації скорочення українського медіаринку в умовах нестабільності та формат-шоу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду